Oftalmologie copii

Echipa #ClarioJunior - Oftalmopediatri cu minte și suflet

Echipa medicală dedicată ochilor copiilor

Ochii copiilor au alte nevoi decât cei ai adulților și tocmai din acest motiv avem o echipă medicală dedicată investigării și tratării copiilor.

Consultația, de la discuție până la instrumentele folosite, este gândită și adaptată copiilor astfel încât vizita la ‘doamna doctor’ să fie o joacă.

Controlul progresiei miopiei

Progresia miopiei copilului tău poate fi ținută sub control prin programul nostru pe termen lung. Află ce metode folosim.

…o mulțime de alte probleme ce se pot clarifica

Ochi roșu, ochi uscat…

„Ups, i-a sărit ceva in ochi!”

„Clipește mai des și se freacă într-una la ochi, oare ce s-a întâmplat?…”

„Auzi, ți se pare că îi fuge puțin ochiul drept?”

„Și de când zici că te doare capul?”

Cu calm, răbdare și multă experiență, echipa Clario Junior își așteaptă mereu micii pacienți.

Ochelari cool, prescriși cu cap

Ochelarii pot fi o pacoste sau un trend cool, copilul tău știe bine… după cum probabil ți-a spus deja. Că îi poartă de voie sau de nevoie, ochelarii trebuie prescriși cu mare atenție, în special copiilor.

La Clario facem toate masurătorile necesare cu atenție și multă răbdare pentru ca vederea copilului să fie optimă. Cu o gamă de rame cool, opțiuni de tratamente pentru lentile și multe altele, viața poate fi mai simplă.

Screening vizual periodic / Plusoptix

Ochii copiilor cresc odata cu ei și se modifică pe an ce trece. Chiar dacă nu observi vreo problemă, este foarte recomandat să vii cu copilul la control începând de la 6 luni – 1 an și apoi la fiecare 2 ani până la adolescență.

Ambliopia - Ochiul leneș

Ochiul leneș sau ambliopia este o cauză importantă de vedere scăzută la un ochi și este observată mult prea târziu în cele mai multe cazuri pentru că nu are simptome.

Vino cu copilul la controale periodice corecte și amănunțite ale acuității vizuale.

Întrebări frecvente despre ochii copiilor

Ce înseamnă screening vizual? De ce e necesar?

Screeningul este o consultație care are rolul să îți spună dacă ochii copilului tău sunt bine, la un moment dat. Vederea se dezvoltă încă din primele luni de viață și atunci e foarte important ca startul să fie cel mai bun. Dacă totul e bine, este un motiv de bucurie pentru toată lumea. Dar nu este garantat că așa vor fi toată viața.

Controalele periodice sunt necesare, pentru ca odata cu creșterea copilului și ochii se schimbă și pot apărea modificări. Nedepistate și netratate la timp, ele pot afecta vederea pe termen lung a copilului tău.

Pentru copiii mici putem face măsurarea dioptriilor cu un aparat special – Plusoptix – aflat la un metru de copil. Măsurătoarea este rapidă, precisă, neinvazivă și nu atinge copilul.

Îți recomandăm să vii cu copilul la control între 6 luni și 1 an, apoi la fiecare 2 ani în toata perioada copilăriei, chiar dacă nu observi nimic in neregulă.

Stă la calculator multe ore, cum să-i protejez ochii?

Încurajează-l să clipească mai des decât ar face-o în mod obișnuit.

Folosește o protecție pentru lumina albastră la ecranul pe care îl folosește frecvent. Asigură-te că ecranul este poziționat la o distanță corespunzătoare și sub nivelul ochilor. Asigură-te că face pauze frecvente – la fiecare 20 minute, 20 secunde de privit la o distanta de peste 6 metri.

Ochelarii pe care îi poartă e recomandat să aibă filtru pentru lumina albastră emisă de dispozitivele digitale.
Și, cel mai important, asigură-te să facă controalele periodice la ochi pentru a știi mereu că vede bine și că ochii sunt sănătoși.

Am observat că îi fuge un ochi spre nas, e grav?

Poziția corectă a ochilor este paralelă. O deviere intermitentă sau permanentă face ca ochii să nu funcționeze bine împreună. Este foarte important ca vederea ambilor ochi să se dezvolte normal, încă din primii ani ai copilăriei.

E bine sa știi că, în cele mai multe cazuri, purtarea unor ochelari corect prescriși ajută ca ochii să iși alinieze poziția și vederea să fie clară. Cât timp trebuie purtați ochelarii îți va spune medicul oftalmolog.

Copilul meu are miopie și îi cresc dioptriile mereu, ce pot face?

Miopia evoluează cu vârsta de regulă până la 18 ani, timp în care dioptriile cresc odata cu creșterea globului ocular care este mai accentuată decât ar trebui.

Există o serie de metode eficiente de ținere sub control a creșterii miopiei iar la Clario avem programe pe termen lung în acest sens. Te rugăm accesează sectiunea Controlul progresiei miopiei descrisă mai sus.

Mi se pare că nu vede bine cu un ochi. E posibil?

Nu sta pe gânduri! Programează-l cât mai repede la un control. Cel mai probabil este vorba despre ambliopie sau ochi leneș.
Atunci când ochii sunt diferiți (când există diferențe mari de dioptrii între ochi sau în strabism) ei nu se dezvoltă la fel. Ochiul cu dioptrie mai mare sau deviat nu vede la fel de bine ca celălalt (devine ochi leneș). Nedepistată la timp, ambliopia reprezintă o cauză importantă de handicap vizual permanent.

Recuperarea vederii ochiului leneș este bine să se faca cât mai devreme (înainte de 6-7 ani). Cu cât mai devreme se începe tratamentul, cu atât recuperarea este mai rapidă și cresc șansele de vedere bună binoculară.

I s-au înroșit ochii și s-a trezit cu ei lipiți dimineață. Ce să fac?

În acest caz, cea mai probabilă cauză este o conjunctivită. Și de obicei se insoțește de senzație de corp străin, de sensibilitate la lumină și durere. Vestea bună este că în majoritatea cazurilor, se vindecă in 7-14 zile cu tratament adecvat.

Pot fi însă și cauze mai serioase de înroșire a ochilor sau pleoapelor, care necesită o îngrijre mai atentă și uneori mai prelungită. De exemplu, o keratită (inflamație a corneei) netratată la timp duce la scăderea permanentă a vederii.

De aceea te sfătuim să consulți medicul oftalmopediatru când te confrunți cu această situație.

Professional services. The staff is great and patient.
Cosmin Tudor
Cosmin Tudor
08:15 07 Apr 21
Recomand cu mare plăcere aceasta clinica, un personal minunat, am avut o operatie la ochi cu laserul, și sunt foarte mulțumită
Ana Maria Oancea
Ana Maria Oancea
07:55 02 Apr 21
Am avut o operație pentru reducerea dioptriilor de tip PRK, si sunt mulțumit de rezultate, si de grija doamnei doctor Monica Apostolescu. Recomand aceasta clinica pentru cei care ca si mine s-au saturat de purtat ochelari dar au reticente fata de... aceasta procedura. Doamna doctor te face sa te simți pe mâini bune, si îți sta la dispoziție cu orice nelămuriri ai avea.read more
Iulian Turicianu
Iulian Turicianu
10:28 19 Mar 21
Excepțional! De la profesionalismul dnei dr. Apostolescu până la modul de comunicare.
Mirela Mariana Stan
Mirela Mariana Stan
18:35 11 Feb 21
Va multumesc! Medic de exceptie, in persoana doamnei Dr. Apostolescu Monica (dar nu ma indoiesc ca si ceilalti medici sunt asemeni dansei) dornica sa rezolve problemele medicale sau cele care tin de domeniul dumnealor de expertiza, ale pacientilor,... chiar si in aceasta perioada dificila. Maximum de profesionalism, o atitudine pe care o poti observa, de altfel, la intreaga echipa de specialisti opticieni, fara nicio exceptie!!! R.B.read more
Ro Rohne
Ro Rohne
15:44 01 Feb 21
Suntem foarte multumiti de Clinica Clario. Am ajuns intamplator aici dupa mai multe incercari la alte clinici. D-na doctor Monica Apostolescu, cu rabdare, tact ne-a linistit. Baiatul nostru era perfect sanatos.Recomand cu caldura clinica Clario.
Ileana Stupariu
Ileana Stupariu
15:11 19 Dec 20
Totul la superlativ, grija medicului, profesionalismul si dotarile clinicii sunt la nivelul așteptărilor.
Cosoveanu Bogdan
Cosoveanu Bogdan
08:51 10 Oct 20
Clinică de 5 stele(de ce numai 5?) cu dotări de ultimă generație și aparatură nouă de înaltă performanță. Personal amabil,prietenos și nu în ultimul rând competent și bine pregatit. De nota 10(de ce notele sunt numai până la 10?).Dacă... recomand?Hm.Treceți pe la CLARIO și o să vedeți totul cu alți ochi. Un vis. O minune.read more
Eugen Gal
Eugen Gal
06:16 30 Sep 20
Acum aproximativ o săptămâna jumate m-am operat de astigmatism mixt in cadrul clinicii Clario.
Operația a fost făcută de minunata doamnă doctor Monica Apostolescu , alături de domnul inginer de la Zaiss și echipa dânsei! Deși dioptriile mele... erau destul de mari, doamna doctor a reușit să mă facă sa văd Grozav fără ajutorul ochelarilor, pe care ii purtam de la 12 ani! Clinica este plină de oameni profesioniști, care știu sa respecte pacienții și sa le ofere cea mai buna îngrijire!
Recuperarea decurge bine, am avut mici dureri la ochiul cu dioptrii mai mari, însă acestea au fost un răspuns normal al intervenției !
Acum, dacă este vorba despre locație, pana și amplasarea este grozava fiind ușor de ajuns la clinica!
Aspectul clinicii este impecabil, locul este foarte curat și transmite un aer de profesionalism pana și din amenajarea încăperilor!
Pe lângă profesionalism este vorba și despre oameni primitori care oferă niște servicii impresionante la niște prețuri accesibile!
Apreciez fiecare membru al echipei și vreau sa va mulțumesc pentru modul in care ați avut grija de mine și amabilitatea de care dați dovada!
Mulțumesc doamnei doctor pentru tot sprijinul oferit și rezultatele excepționale !
read more
Iarina Timeea
Iarina Timeea
16:36 14 Sep 20
Ho effettuato un intervento per la riduzione della diottria (miopia). Sono molto soddisfatto, tornerei volentieri ma, purtroppo finché non mi avvicinerò all’età di 40 anni penso non ci sarà bisogno.La clinica dispone di nuove attrezzature.Ho... effettuato tutte le investigazioni e una settimana dopo l’intervento. È durato circa un’ora. Dura di più la preparazione dell’occhio, l’intervento in sè con il laser (per occhio) dura circa 15secondi.La sera stessa dell’intervento ho avuto un leggero fastidio a causa della mancata lubrificazione degli occhi. Successivamente non hanno più presentato fastidio di nessun genere.La dottoressa Monica Apostolescu si è sempre presa cura di me, è risultata sempre disponibile e molto professionale. Altrettanto i medici che hanno assistito all’operazione.Ringrazio di cuore a tutti per le prestazioni, la puntualità e la pazienza accordata. 🙃Raccomandata a chiunque presenti problemi di vista.read more
Alexander Grey
Alexander Grey
11:33 29 Aug 20
Standarde ridicate, profesionisti si abordare consultativa a problemei, explicand pas cu pas fiecare etapa pe care o parcurgi. Recomand cu incredere serviciile acestei clinici.
Constantin Razvan
Constantin Razvan
05:23 10 Aug 20
Profesioniști, aparatură.
Tudor R. Vişan-Miu
Tudor R. Vişan-Miu
16:11 06 Aug 20
Apreciez răbdarea și profesionalismul cu care sunt tratați pacienții de vârstă a treia.
Elena Tutunaru
Elena Tutunaru
12:54 30 Jul 20
very professional staff, well equipped both technical and in terms of human capacity. polite, exact and efficient.
Mircea Lazar
Mircea Lazar
07:12 25 Jul 20
Recomand cu încredere!!
Cristina Radu
Cristina Radu
16:04 19 Jun 20
Cea mai tare clinica de oftalmologie la care am fost vreodata, e misto ca incepem sa avem servicii de nivelul asta.
Mihai Seceleanu
Mihai Seceleanu
13:50 17 Jun 20
O clinică ca afară,cu medici profesionalisti,personal bine pregătit,
JOS PALARIA!
Valerica Simion
Valerica Simion
12:15 07 Mar 20
Cea mai modernă aparatură de investigație/chirurgie din România, medici cu experiență, personal amabil și plăcut.
Victor Kapra
Victor Kapra
10:06 25 Feb 20
Personal profesionist si amabil, multumesc dr. Monica Apostolescu, echipamente de top, premium care. Recomand calduros.
Florinel Ioan Chis
Florinel Ioan Chis
12:51 06 Feb 20
Nice people, high professional expertise, state of the art infrastructure!
octavian chirita
octavian chirita
23:19 09 Dec 19
dr. Apostolescu excepțională, într-o locație de top! Recomandam!
Horatiu Albu
Horatiu Albu
14:49 09 Dec 19
O echipă profesionistă din toate punctele de vedere ! Felicitări !
Dragos Cojocaru
Dragos Cojocaru
18:28 03 Dec 19
Profesionalism si constiiciozitate!
Angela Cristescu
Angela Cristescu
12:50 26 Nov 19
The best in town! Servicii medicale la superlativ! Magicieni! ❤
Anca Ilie
Anca Ilie
08:06 02 Oct 19
Un spatiu generos, placut, Atmosfera linistita, cu personal profesionist. Am gasit multa intelegere, ajutor si informatiile au fost foarte clar explicate. Recoman. Vom reveni pentru control.
alana ala
alana ala
07:12 12 Sep 19
Clinică de nota 10, recomand!!!
Marius Pahomi
Marius Pahomi
12:56 07 Sep 19
Multumesc echipei Clario, si in special Doamnei Doctor Dana Popescu ptr amabilitatea si blindetea de care au dat dovada,cu siguranta voi reveni!
Catalin Stefan
Catalin Stefan
14:57 21 Feb 19
Personal foarte bine pregatit, amabil, O atmosfera calma, placuta, prietenoasa,
Alexandru Lazar
Alexandru Lazar
09:50 14 Sep 18
Medici foarte buni. Echipament modern și performant. Servicii excelente pentru clienți.
Eugen Potlog
Eugen Potlog
19:16 22 Mar 18
Very friendly staff. Very well equipped as well. I was very satisfied with their services. I don't see how anything could've been any better.
Funtime Dony
Funtime Dony
10:04 22 Dec 17
Dna. Dr. Apostolescu, un medic de nota 20. Servicii de calitate, aparatura performanta si personal bine pregatit.
Catalina Dobrescu
Catalina Dobrescu
16:16 21 Jun 17
Sunt foarte multumit de acest centru. Angajatii sunt prietenosi, punctuali si foarte amabili. Il recomand fara ezitare!
Samuel Gehl
Samuel Gehl
09:01 14 Apr 17
Doamna doctor Apostolescu M, un medic care te face sa te simti om. Multumesc ! Iulia Iosif
Vlad Iosif
Vlad Iosif
18:53 10 Apr 17
M-am bucurat de o colaborare excelenta. Recomand cu toata incederea. Multumesc.
Alina Colan
Alina Colan
14:11 22 Apr 16
Servicii excelente. Profesionale.Aparatura de ultima generație.O sa aduc întreaga familie.
Vichi Mihalcea
Vichi Mihalcea
21:22 19 Feb 16
Totul la superlativ! Echipa, consultatiile, sediul si curatenia impecabila!
Liliana Calmus
Liliana Calmus
09:18 13 Sep 15
O echipa excelenta si o clinica extrem de prietenoasa si primitoare! Am fost foarte multumita de serviciile oferite si de rapiditatea cu care am primit produsul comandat.
Alexandra Pahomi
Alexandra Pahomi
13:51 10 Jun 15
Sunt purtator de ochelari de multi ani si aveam nevoie de o clinica de oftalmologie cu servicii de calitate. Aparatura este noua, de ultima generatie, iar echipa este extraordinara. Am primit raspunsuri la toate intrebarile adresate si am fost... tratat cu o atentie deosebita. Nu am nimic de reprosat.read more
Eugen Potlog
Eugen Potlog
14:06 04 Jun 15
× Ajutor?