Reducerea dipotriilor cu laser. Proceduri rapide de înaltă tehnologie.

Ochelarii nu pot înlocui cel mai bun instrument vizual din lume: OCHII TĂI.
 

Operațiile cu laser de reducere a dioptriilor au un istoric de peste 40 de ani iar la ora actuală se fac anual milioane de astfel de intervenții peste tot în lume.

 

Tehnologia a avansat extraordinar în ultimii ani, propulsând operațiile cu laser între primele, cele mai sigure proceduri chirurgicale. Aceasta se datorează rapidității execuției și acțiunii stricte pe suprafața oculară.

 

La Clario folosim tehnologie ZEISS, liderul mondial în chirurgia refractivă.

Corectarea tuturor viciilor de refracție. Plus a presbiopiei

Miopia, hipermetropia și astigmatismul pot fi corectate cu laser începând de la 18-20 ani, cu condiția ca cel puțin un an dioptriile să fie stabile. Un pacient poate fi eligibil pentru o procedură sau mai multe, doar medicul în urma investigațiilor îți va spune concret ce ți se potrivește cel mai bine.

 

Presbiopia, adică scăderea acuității vizuale la aproape după 40 ani, beneficiază de o tehnică inovatoare care te va scăpa de ochelarii pentru aproape sau cei progresivi.

 

Vrei sa afli dacă ești un candidat bun pentru o procedură laser?

Completează chestionarul de mai jos și află în 2 minute.

 

Procedurile laser, pe scurt

  • PRESBYOND Laser Blended Vision Presbyond este cea mai avansată procedură laser ZEISS, singura care corectează presbiopia - dificultatea de vedere la aproape apărută după 40 ani dar și celelalte vicii de refracție preexistente.
    Vezi detalii PRESBYOND
  • ReLEx SMILEEste a treia generație de proceduri laser pentru corectarea miopiei și/sau astigmatismului miopic. Considerată cea mai puțin invazivă și realizată într-un singur pas cu femtolaserul ZEISS Visumax.
    Vezi detalii ReLEx SMILE
  • Femto LASIKFemto LASIK este a doua generație a procedurilor laser și cea mai des folosită în toata lumea datorită versatilității sale. Femto LASIK corectează miopia, hipermetropia și/sau astigmatismul și este realizată cu două tipuri de lasere: cu femtosecunde și excimer.
    Vezi detalii Femto LASIK
  • PRKPRK este prima generație a chirurgiei refractive prin care laserul șlefuiește direct corneea, la suprafață. Este o tehnică rezervată miopiei cu valori mici sau persoanelor care au o cornee subțire.
    Vezi detalii PRK

Cum reduce laserul dioptriile?

Laserul remodelează cu precizie corneea – prima lentilă naturală a ochiului – pentru a reduce dioptriile care până acum erau compensate de ochelari, realizând astfel focalizarea corectă a luminii pe retină.

 

Toate procedurile sunt foarte rapide, laserul acționând de ordinul secundelor iar manevrele chirurgului sunt minime. Anestezia este locală, cu picături, pacientul este mereu treaz și nu resimte nici un disconfort.

 

Obiectivul este ca, fără ochelari, pacientul aibă cea mai buna vedere pe care o pot atinge ochii săi. Calitatea vederii este influențată de sănătatea tuturor structurilor ochiului. 

closeup laser

Feedback-ul pacienților după reducerea dioptriilor cu laser

Investigații pre-operatorii

Remodelarea cu laser are nevoie de măsurători amănunțite și foarte precise ale tuturor structurilor ochiului. 

 

Investigațiile includ:

  • Tomografie corneană Pentacam
  • Microscopie speculară
  • Topografie corneană
  • Pahimetrie
  • Tomografie de retină și nerv optic
  • Pupilometrie
  • Perimetrie computerizată (dacă e cazul)
investigatii presbyond

Recuperarea după reducerea dioptriilor

Vei vedea imediat după ce te ridici de pe patul de operație dar vederea va fi ”ca prin apă”. Timp de câteva ore poți avea senzații de usturime, lăcrimare și te va deranja lumina puternică. 

 

 În cele mai multe cazuri recuperarea este foarte ușoară: imediat după operație vederea este îmbunătățită, iar de a doua zi pacientul își poate relua în mare parte activitățile.

 

Vindecarea se realizează în ritmul fiecăruia și în funcție de procedura efectuată putând dura de la câteva zile până la câteva săptămâni. Tratamentul postoperator în primele două săptămâni constă în picături cu antibiotic și antiinflamator.

Sală modernă de operații

Sala de operații Clario este echipată cu cele mai noi tehnologii atât chirurgicale cât și în materie de siguranță sanitară și sterilitate.

 

Reducerea dioptriilor se face cu o combină de lasere cu femtosecunde și excimer ZEISS Visumax & MEL, liderul mondial în acest domeniu.

 

Masa chirurgicală vine de la Brumaba, lider în confort și fiabilitate.

Echipa de chirurgie refractivă laser

Reducerea dioptriilor cu laser - Proceduri și Prețuri

(inclusiv controlul post-operator la o zi și la o săptămână)

Reducem dioptriile în cel mai scurt timp

La Clario am optimizat toate procedurile, astfel încât timpul alocat de pacient să fie cel minim necesar. Astfel:

  • Ziua 1: Consultația de evaluare pentru reducerea dioptriilor și pachetul de investigații pot fi efectuate în aceeași vizită.
  • Ziua 2: Operația propriu-zisă
  • Ziua 3: Controlul post-operator
Preț consultație reducere dioptrii cu laser: 400 lei
Preț investigații pre-operatorii, ambii ochi: 1.000 lei
Preț operație Presbyond, per ochi: 9.800 lei
Preț operație ReLEx SMILE, per ochi: 7.500 lei
Preț operație Femto LASIK, per ochi: 5.500 lei
Preț operație PRK, per ochi: 3.500 lei

Întrebări frecvente despre reducerea dioptriilor cu laser

E necesar ca dioptriile mele să fie stabile?

Pacienții tineri e bine să aștepte până ce dioptriile lor se opresc din evoluție. Este necesar ca dioptriile să fie stabile de minim 1 un an înaintea operației, în special în cazul miopiei, unde dioptriile cresc gradual în general până la 18-20 ani. În caz contrar, rezultatul procedurii va fi afectat de evoluția ulterioară a dioptriilor.

La peste 40 de ani, în cazul presbiopiei / operației Presbyond nu este necesar ca dioptriile să fie stabile anterior operației. Presbiopia în sine presupune o creștere continua și lentă a dioptriilor pentru aproape pe măsură ce cristalinul îmbătrânește.

Dacă ochii mei sunt sănătoși, pot face operația cu laser?

Absența oricărei boli evolutive oculare este o condiție esențială în eligibilitatea pentru o operație la ochi. Dar nu e întotdeauna suficientă. Există și alte criterii care trebuie luate în seamă.

Grosimea corneei (lentila din partea anterioară a ochiului) este foarte importantă, întrucât corectarea vederii se face prin remodelarea țesutului acestei lentile. Rezultă că e necesară o grosime minimă a corneei, limită dincolo de care operația poate deveni riscantă pentru ochi.

Diametrul pupilei nu trebuie sa fie prea mare. Dacă pupilele sunt în mod natural mari există riscul unor efecte vizuale neplăcute după operație: halouri, imagini strălucitoare noaptea, mai ales la condus.

Valorile mari ale dioptriilor pot limita posibilitatea de reducere completă. Rezultatele operațiilor cu laser la ochi pentru dioptrii mari pot fi impredictibile și pot avea un risc de complicații vizuale. În aceste situații, pot fi recomandate alte proceduri intraoculare pentru corectarea vederii.

Ce boli ar putea să mă împiedice să fac o operație cu laser la ochi?

Bolile oculare evolutive cum ar fi: keratoconus, retinopatia diabetică, glaucomul, degenerescență maculară, uscăciunea oculară severă, cataracta, inflamațiile oculare te împiedică să faci operații de reducere a dioptriilor cu laser. Există alte intervenții în astfel de situații.

Afectiunile degenerative sau autoimune cum ar fi: diabetul zaharat, boli de țesut conjunctiv, sindromul Sjogren, poliartrita reumatoidă, infecția cu HIV afectează modul de vindecare postoperatorie și reprezintă contraindicații pentru operațiile cu laser.

La ce rezultate trebuie să mă aștept după operația cu laser?

Rezultatele după operație sunt excelente și pacienții se bucură de o vedere bună, fără ochelari. Recuperarea este în majoritatea cazurilor foarte rapidă și de a doua zi pacientul își reia activitățile.

Așteptările tale trebuie să fie realiste. Acuitatea vederii depinde de sistemul optic al ochiului care este corectat prin aceste intervenții dar și de calitatea retinei și a nervului optic și a altor structuri oculare. Obiectivul operației este ca pacientul să vadă fără ochelari după operație, la fel de bine cum vedea cu ochelari (prescriși corect) înainte de operație.

Ce complicații pot apărea? Operațiile sunt sigure?

Intervențiile pentru reducerea dioptriilor cu laser sunt considerate a fi printre cele mai sigure în chirurgie în general. În toată lumea se fac milioane de astfel de proceduri anual iar istoria lor are deja peste 40 de ani. Între timp tehnologia a avansat enorm, făcându-le mai sigure și rapide.

Cu toate acestea, trebuie sa fii conștient că pot exista riscuri și posibile efecte secundare asociate cu orice act medical. Deși extrem de rare, posibile complicații care pot apărea după operație sunt: uscăciune oculară cronică, halouri vizuale și ceață, subcorecție, supracorecție, complicații legate de flap, dezlipire de retină, infecție.

Marea majoritate a complicațiilor sunt tratabile și, de obicei, se rezolvă în primele luni după operație.

Cât durează efectul? Dioptriile revin după un timp?

Reducerea dioptriilor efectuată cu laser este permanentă și foarte stabilă în timp. Nu există riscul revenirii dioptriilor anterioare.

Trebuie avut în vedere că evoluția structurilor ochiului în timp poate aduce o modificare ușoară a dioptriilor, independentă de intervenție. Este cazul cristalinului care își pierde elasticitatea și începe să adauge dioptrii pentru aproape după 40-45 ani iar după 60 să dezvolte lent cataractă.

În cazul reducerii dioptriilor mari, în special pe plus, există un risc de regresie prin remodelarea ochiului în cursul vindecării.

Mi-e frică de operații, ce alternative am?

Este de înțeles frica de operații dar în cazul procedurilor laser intervențiile sunt extrem de rapide și nu implică nici un disconfort. Deși se fac într-o sală de operații cu toate protocoalele aferente, cu greu pot fi numite ”operații chirurgicale” în sensul cunoscut de toată lumea. Pacienții spun aproape fără excepție că nu și-au dat seama când a trecut și regretă că nu au facut intervenția mai devreme.

Pentru a vedea bine după apariția presbiopiei se poartă ochelari pentru aproape sau ochelari progresivi în cazul în care există si alte vicii de refracție anterioare.