PROGRAMĂRI
Programează-te direct 24/7

Alegi medicul, data și ora și primești confirmarea pe loc

Mesaj Facebook Messenger

Răspundem la telefon și mesaje doar în timpul programului de lucru

Oftalmologie copii

Echipa #ClarioJunior - Oftalmopediatri cu minte și suflet

Echipa medicală dedicată ochilor copiilor în București

Ochii copiilor au alte nevoi decât cei ai adulților și tocmai din acest motiv avem în clinica din București o echipă medicală dedicată oftalmologiei pediatrice.

Consultația, de la discuție până la instrumentele folosite, este gândită și adaptată copiilor astfel încât vizita la ‘doamna doctor’ să fie o joacă, chiar dacă implică mersul în clinică.

Controlul progresiei miopiei

Progresia miopiei copilului tău poate fi ținută sub control prin programul nostru pe termen lung. Află ce metode folosim.

…o mulțime de alte probleme ce se pot clarifica

Ochi roșu, ochi uscat…

„Ups, i-a sărit ceva în ochi!”

„Clipește mai des și se freacă într-una la ochi, oare ce s-a întâmplat?…”

„Auzi, ți se pare că îi fuge puțin ochiul drept?”

„Și de când zici că te doare capul?”

Cu calm, răbdare și multă experiență, echipa Clario Junior își așteaptă mereu micii pacienți.

ochelari-de-vedere-copii

Ochelari cool, prescriși cu cap

Ochelarii pot fi o pacoste sau un trend cool, copilul tău știe bine… după cum probabil ți-a spus deja. Că îi poartă de voie sau de nevoie, ochelarii trebuie prescriși cu mare atenție, în special copiilor, și doar în urma unei consultații de oftalmologie pediatrică.

La Clario facem toate masurătorile necesare cu atenție și multă răbdare pentru ca vederea copilului să fie optimă. Cu o gamă de rame cool, opțiuni de tratamente pentru lentile și multe altele, viața poate fi mai simplă.

Screening vizual periodic / Plusoptix

Ochii copiilor cresc odată cu ei și se modifică pe an ce trece. Chiar dacă nu observi vreo problemă, este foarte recomandat să vii cu copilul la control de oftalmologie pediatrică,  începând de la 6 luni – 1 an și apoi la fiecare 2 ani până la adolescență.

Screening-oftalmologic-copii
consult-oftalmologie-copii

Ambliopia - Ochiul leneș

Ochiul leneș sau ambliopia este o cauză importantă de vedere scăzută la un ochi și este observată mult prea târziu în cele mai multe cazuri pentru că nu are simptome.

Vino cu copilul la controale periodice corecte și amănunțite ale acuității vizuale.

Întrebări frecvente despre ochii copiilor

Ce înseamnă screening vizual? De ce e necesar?

Screeningul este o consultație care are rolul să îți spună dacă ochii copilului tău sunt bine, la un moment dat. Vederea se dezvoltă încă din primele luni de viață și atunci e foarte important ca startul să fie cel mai bun. Dacă totul e bine, este un motiv de bucurie pentru toată lumea. Dar nu este garantat că așa vor fi toată viața.

Controalele periodice de oftalmologie pentru copii sunt necesare, pentru că, odată cu creșterea celui mic și ochii se schimbă și pot apărea modificări. Nedepistate și netratate la timp, ele pot afecta vederea pe termen lung a copilului tău.

Pentru copiii mici putem face măsurarea dioptriilor cu un aparat special – Plusoptix – aflat la un metru de copil. Măsurătoarea este rapidă, precisă, neinvazivă și nu atinge copilul.

Îți recomandăm să vii cu copilul la control între 6 luni și 1 an, apoi la fiecare 2 ani în toată perioada copilăriei, chiar dacă nu observi nimic iî neregulă.

Stă la calculator multe ore, cum să-i protejez ochii?

Încurajează-l să clipească mai des decât ar face-o în mod obișnuit.

Folosește o protecție pentru lumina albastră la ecranul pe care îl folosește frecvent. Asigură-te că ecranul este poziționat la o distanță corespunzătoare și sub nivelul ochilor. Asigură-te că face pauze frecvente – la fiecare 20 minute, 20 secunde de privit la o distanță de peste 6 metri.

Ochelarii pe care îi poartă e recomandat să aibă filtru pentru lumina albastră emisă de dispozitivele digitale.
Și, cel mai important, asigură-te să facă controalele periodice la ochi pentru a știi mereu că vede bine și că ochii sunt sănătoși.

Am observat că îi fuge un ochi spre nas, e grav?

Poziția corectă a ochilor este paralelă. O deviere intermitentă sau permanentă face ca ochii să nu funcționeze bine împreună. Este foarte important ca vederea ambilor ochi să se dezvolte normal, încă din primii ani ai copilăriei.

E bine să știi că, în cele mai multe cazuri, purtarea unor ochelari corect prescriși, în urma unui control de oftalmologie copii ajută ca ochii să își alinieze poziția și vederea să fie clară. Cât timp trebuie purtați ochelarii îți va spune medicul oftalmolog îm cadrul consultației.

Copilul meu are miopie și îi cresc dioptriile mereu, ce pot face?

Miopia evoluează cu vârsta de regulă până la 18 ani, timp în care dioptriile cresc odată cu creșterea globului ocular care este mai accentuată decât ar trebui.

Există o serie de metode eficiente de ținere sub control a creșterii miopiei iar la Clario avem programe pe termen lung în acest sens. Te rugăm accesează secțiunea Controlul progresiei miopiei descrisă mai sus.

Mi se pare că nu vede bine cu un ochi. E posibil?

Nu sta pe gânduri! Programează-l cât mai repede la un control de oftalmologie copii. Cel mai probabil este vorba despre ambliopie sau ochi leneș.
Atunci când ochii sunt diferiți (când există diferențe mari de dioptrii între ochi sau în strabism) ei nu se dezvoltă la fel. Ochiul cu dioptrie mai mare sau deviat nu vede la fel de bine ca celălalt (devine ochi leneș). Nedepistată la timp, ambliopia reprezintă o cauză importantă de handicap vizual permanent.

Recuperarea vederii ochiului leneș este bine să se facă cât mai devreme (înainte de 6-7 ani). Cu cât mai devreme se începe tratamentul, cu atât recuperarea este mai rapidă și cresc șansele de vedere bună binoculară.

I s-au înroșit ochii și s-a trezit cu ei lipiți dimineață. Ce să fac?

În acest caz, cea mai probabilă cauză este o conjunctivită. De obicei se însoțește de senzație de corp străin, de sensibilitate la lumină și durere. Vestea bună este că în majoritatea cazurilor, se vindecă în 7-14 zile cu tratament adecvat.

Pot fi însă și cauze mai serioase de înroșire a ochilor sau pleoapelor, care necesită o îngrijre mai atentă și uneori mai prelungită. De exemplu, o keratită (inflamație a corneei) netratată la timp duce la scăderea permanentă a vederii.

De aceea te sfătuim să consulți medicul oftalmopediatru când te confrunți cu această situație.

Foarte multumit de serviciile oferite.
Marian Ghita
Marian Ghita
17:41 19 Nov 21
Profesionalismul își spune cuvântul încă de la întrarea în clinica.Tot personalul este foarte amabil,aparatura de ultima generație,preturile accesibile.Recomand!
Luca Diana
Luca Diana
19:10 17 Nov 21
mulțumesc doamnei doctor Monica Apostolescu pentru consultație
o echipa profesionista
Marian Fieraru
Marian Fieraru
15:02 09 Nov 21
Probabil cea mai bună experiență pe care am avut-o la o clinică de oftalmologie.
Levi Elekes (Friends Show)
Levi Elekes (Friends Show)
10:11 04 Nov 21
Profesionalism! Recomand dr Monica Apostolescu.
Catalina Mihaela
Catalina Mihaela
17:53 01 Nov 21
Profesioniști, organizați, denota ca le pasa de serviciul pe care îl oferă clientului & de încredere, așa cum mi-ar plăcea sa fie mulți astfel de furnizori de servicii de la noi.
Adina Radu
Adina Radu
17:08 27 Oct 21
Profesioniști, organizați, denota ca le pasa de serviciul pe care îl oferă clientului & de încredere, așa cum mi-ar plăcea sa fie mulți astfel de furnizori de servicii de la noi.
Radu Adina
Radu Adina
17:08 27 Oct 21
Excelent: programare, acces, parcare, ambianta, organizare.Excelent, pentru cazul meu (cam banal): consult atent si fara graba, cu multe detalii in evaluare: dr. Dana Popescu !Pret: foarte fair-play ! (programarea era pentru examen complet, dar... fiind mai simplu a facut mai putin DAR au si tarifat mai putin ! , suma rezonabila pentru exact ce s-a facut !)read more
gigica
gigica
11:43 09 Oct 21
Foarte multumit de interactiune. Programare rapida, ora de programare respectata, personalul amabil, curatenie, etc. Doamna doctor care m-a consultat - o profesionista! A avut rabdare cu mine, desi avea concluzia dupa prima examinare, a fost de... acord sa ma reexamineze pentru a ma asigura de diagnostic. Multumesc!read more
Romeo
Romeo
06:42 07 Oct 21
Ne-am simtit foarte bine. Si eu si copilul.Bine primiți, timp deașteptare minim.Dacă se stă, se așteaptă doar dacă trebuie să iti aplice picături, etc..In rest foarte bine. Medicii si clinica foarte ok.
Mariana ion-velicu
Mariana ion-velicu
17:32 30 Sep 21
Buna ziua! Ma numesc Catalina și in urma cu doua săptămâni am ales clinica Clario pentru a îmi îndeplini dorința de a vedea din nou normal.Acum doua săptămâni am întâlnit o pe doamna doctor Apostolescu Monica, o doamna doctor extraordinara și de o... bunătate și înțelegere ne mai văzută.In urma cu o săptămâna am făcut operația de reducere a dioptriilor cu laser. ( metoda LASIK)Operația a decurs perfect , iar eu ma simt extraordinar! Am doar cuvinte de lauda pentru doamna doctor și pentru toată echipa care s a ocupat de mine și au avut grija ca totul sa fie perfect.🤗Despre ziua operație pot spune ca a fost a doua cea mai fericita zi din viața mea! Nu am simțit durere , nu mi a foat rău , mi a plăcut și a fost o zi de care îmi amintesc cu mare drag. Sa te așezi pe masa de operați văzând totul intr o mare ceața și sa te ridici după 20 de minute și sa vezi lumea perfect clară , luminata ,plină de viața si de culoare e un sentiment extraordinar nu am cuvinte sa explic câta bucurie si câta fericire am simți. Acest sentiment îl pot înțelege doar cei care trec prin așa ceva.Acum am o săptămâna de la operație si totul este perfect. Nu ma doare nimic, nu ma jenează nimic , totul este bine si încă încerc sa ma obișnuiesc cu ideea ca acum sunt bine si ca vad , încă am impresia ca este un vis.☺️Îi mulțumesc încă o data doamnei doctor Apostolescu Monica pentru ca mi a îndeplinit dorința de a vedea perfect de ziua mea, îi mulțumesc pentru cel mai frumos cadou din viața mea!❤️ Îi mulțumesc pentru ca după aceasta operație m am schimbat enorm , am mai multă incredere in mine, ma simt mult mai frumoasa și ma pozez non-stop.🤣😍Îi mulțumesc încă o data doamnei doctor și echipei Clario pentru înțelegere, amabilitate, respect și atenție.🙏🏽Va mulțumesc tuturor încă o data și sper sa ne revedem cu bine!😘😘😘EXISTA DOCTORI BUNI ȘI IN ROMÂNIAread more
Catalina Lovin
Catalina Lovin
12:33 24 Sep 21
Mulțumim Clario, mulțumim doamna doctor Apostolescu.Fiului meu îi place la Clario pentru că, citez, “îmi fac chestii cool”! :)
Mihai Ilie
Mihai Ilie
17:40 21 Sep 21
Azi am fost cu fetita mea de 1an și 11 luni la control care are strabism și am fost multumita.Am avut programare la DNA.Dr.Grogoroiu Diana căreia ii mulțumesc extraordinar de mult pentru toată răbdarea pe care a avut-o cu fetita mea care nu prea a... stat deloc. Este foarte dificil sa faci un consult oftalmologic unui copil atat de mic dar dansa a dat dovada de profesionalism și am reușit cumva sa obținem un rezultat. Clinica este impecabila și personalul amabil. Recomand cu mare drag . Mulțumesc.read more
Iuliana Toma
Iuliana Toma
18:34 15 Sep 21
Recomand doamna doctor Chiotoroiu Silvia, un doctor de exceptie!😁
Curelea Rada
Curelea Rada
17:21 15 Sep 21
Profesionalism, promptitudine si rabdare. O clinica primitoare cu oameni dispusi sa te ajute si sa iti ofere o experienta cat mai placuta. Recomand Dr. Apostolescu Monica cu mare drag.Va multumim pentru tot!! 😊
Alexandra Ciornohuz
Alexandra Ciornohuz
03:57 04 Sep 21
Excepțional! Condiții și aparatură de ultimă generație, profesionalism!
Mirela Maria Stan
Mirela Maria Stan
07:50 03 Sep 21
Bună tuturor,Numele meu este Catalin și recent am efectuat o operație cu laser de corecție a miopie un cadrul clinicii Clario. Această operație a fost efectuata de doamna doctor Apostolescu Monica, care împreună cu întreg staff-ul clinicii, au... creat pentru mine o experienta de neuitat.Recomand cu încredere Clario oricărei persoane care dorește sa efectueze investigații sau operații oftalmologice deoarece staff-ul este foarte prietenos, atmosfera este una foarte bună, clinica este dotată cu dispozitive de ultimă generație, iar doamna doctor Apostolescu Monica este absolut excepțională.Mulțumesc Clario pentru ajutorul acordat, iar în caz de necesitate, cu siguranță ne vom revedea :)O zi frumoasă tuturor,Cătălinread more
Catalin Gabriel Iordache
Catalin Gabriel Iordache
05:47 03 Sep 21
Mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut pentru mine. E a doua zi după operație (micșorarea dioptriilor) și vad perfect. Recomand cu drag tuturor aceasta clinica. Medici și personal excepționali.
Inna Inessa
Inna Inessa
14:17 27 Aug 21
Din punctul meu de vedere totul este la superlativ:
- Atmosfera este una primitoare.
- Absolut toti oamenii sunt foarte calzi si primitori.
- Mi s-au oferit explicatii clare in limbaj non-medical pe care sa-l pot intelege cu privire la... diagnostic.
- Esti tratat cu atentie si rabdare.
- Locatia este foarte placuta.
read more
Cristian Badescu
Cristian Badescu
18:04 24 Aug 21
Din punctul meu de vedere totul este la superlativ:- Atmosfera este una primitoare.- Absolut toti oamenii sunt foarte calzi si primitori.- Mi s-au oferit explicatii clare in limbaj non-medical pe care sa-l pot intelege cu privire la... diagnostic.- Esti tratat cu atentie si rabdare.- Locatia este foarte placuta.read more
Cristian Badescu
Cristian Badescu
16:45 24 Aug 21
Recomandat cu încredere clinica Clario.Medicii sunt profesioniști,amabili, respectuoși.Am avut parte de o experiență foarte plăcută mulțumită doamnei doctor Monica Apostolescu.Aveam astigmatism si am hotărât să imi fac operația cu laser,acum dupa... operație văd foarte bine.Mulțumesc echipei Clario sunteți minunați!read more
Maria-Elisabeta Bucur
Maria-Elisabeta Bucur
11:07 24 Aug 21
Bună ziua! Am fost operat de cataractă la 14 ani si domnul doctor a spus să schimb cristalinul după 10 ani. Problema este că a trecut 18 ani de atunci și nu l-am schimbat. Se mai poate schimba cristalinul?
George Bușilă
George Bușilă
19:55 19 Aug 21
Servicii medicale de calitate, igiena buna si personal foarte amabil. Uneori programarile sunt decalate, probabil din motive independente si neprevazute.
Senol Emin Omer
Senol Emin Omer
17:03 28 Jul 21
Recomand cu căldură. Am fost la dna doctor Sinionescu. Un profesionist desăvârșit. Și nu pt prima oara.
mircea elion tudose
mircea elion tudose
12:44 12 Jul 21
Am fost deja pentru a doua ora la aceasta clinica ,recomand cu drag ! Aveți toată atenția de care aveți nevoie și fac tot posibilul sa găsească rezolvare . Deși sper sa nu fiu nevoită sa ma mai întorc ,tot aici m-as întoarce dacă ar fi cazul haha... 😹read more
Laura Diana Crafciuc
Laura Diana Crafciuc
15:26 01 Jul 21
Servicii și personal de excepție!!
Foarte multumită!
Beatris Elena
Beatris Elena
04:01 30 Jun 21
Personal foarte amabil și bine pregătit. Aparatură de ultimă generație. Dotări foarte bune. Recomand cu căldură.
Laurentiu M
Laurentiu M
19:09 16 Jun 21
O clinica de specialitate la superlativ! Sunt foarte multumita de consultatiile dnei Dr Monica Apostolescu, copiilor mei. Un medic exceptional care raspunde cu promtitudine. Recomand cu drag!
Carmen Cuza
Carmen Cuza
06:14 11 Jun 21
Foarte buni si aparatura performanta !
Anonymous
Anonymous
17:05 27 May 21
O experiența deosebita, m am operat pentru reducerea diopriei și la 3 luni de la operație vad foarte bine !
Andrei Pătrașcu
Andrei Pătrașcu
09:35 21 Apr 21
Professional services. The staff is great and patient.
Cosmin Tudor
Cosmin Tudor
08:15 07 Apr 21
Recomand cu mare plăcere aceasta clinica, un personal minunat, am avut o operatie la ochi cu laserul, și sunt foarte mulțumită
Ana Maria Oancea
Ana Maria Oancea
07:55 02 Apr 21
Acum aproximativ o săptămâna jumate m-am operat de astigmatism mixt in cadrul clinicii Clario.
Operația a fost făcută de minunata doamnă doctor Monica Apostolescu , alături de domnul inginer de la Zaiss și echipa dânsei! Deși dioptriile mele... erau destul de mari, doamna doctor a reușit să mă facă sa văd Grozav fără ajutorul ochelarilor, pe care ii purtam de la 12 ani! Clinica este plină de oameni profesioniști, care știu sa respecte pacienții și sa le ofere cea mai buna îngrijire!
Recuperarea decurge bine, am avut mici dureri la ochiul cu dioptrii mai mari, însă acestea au fost un răspuns normal al intervenției !
Acum, dacă este vorba despre locație, pana și amplasarea este grozava fiind ușor de ajuns la clinica!
Aspectul clinicii este impecabil, locul este foarte curat și transmite un aer de profesionalism pana și din amenajarea încăperilor!
Pe lângă profesionalism este vorba și despre oameni primitori care oferă niște servicii impresionante la niște prețuri accesibile!
Apreciez fiecare membru al echipei și vreau sa va mulțumesc pentru modul in care ați avut grija de mine și amabilitatea de care dați dovada!
Mulțumesc doamnei doctor pentru tot sprijinul oferit și rezultatele excepționale !
read more
Iarina Timeea
Iarina Timeea
16:36 14 Sep 20
Profesioniști, aparatură.
Tudor R. Vişan-Miu
Tudor R. Vişan-Miu
16:11 06 Aug 20
very professional staff, well equipped both technical and in terms of human capacity. polite, exact and efficient.
Mircea Lazar
Mircea Lazar
07:12 25 Jul 20
O clinică ca afară,cu medici profesionalisti,personal bine pregătit,
JOS PALARIA!
Valerica Simion
Valerica Simion
12:15 07 Mar 20
Cea mai modernă aparatură de investigație/chirurgie din România, medici cu experiență, personal amabil și plăcut.
Victor Kapra
Victor Kapra
10:06 25 Feb 20
Personal profesionist si amabil, multumesc dr. Monica Apostolescu, echipamente de top, premium care. Recomand calduros.
Florinel Ioan Chis
Florinel Ioan Chis
12:51 06 Feb 20
dr. Apostolescu excepțională, într-o locație de top! Recomandam!
Horatiu Albu
Horatiu Albu
14:49 09 Dec 19
Profesionalism si constiiciozitate!
Angela Cristescu
Angela Cristescu
12:50 26 Nov 19
The best in town! Servicii medicale la superlativ! Magicieni! ❤
Anca Ilie
Anca Ilie
08:06 02 Oct 19
Multumesc echipei Clario, si in special Doamnei Doctor Dana Popescu ptr amabilitatea si blindetea de care au dat dovada,cu siguranta voi reveni!
Catalin Stefan
Catalin Stefan
14:57 21 Feb 19
Personal foarte bine pregatit, amabil, O atmosfera calma, placuta, prietenoasa,
Alexandru Lazar
Alexandru Lazar
09:50 14 Sep 18
Medici foarte buni. Echipament modern și performant. Servicii excelente pentru clienți.
Eugen Potlog
Eugen Potlog
19:16 22 Mar 18
Dna. Dr. Apostolescu, un medic de nota 20. Servicii de calitate, aparatura performanta si personal bine pregatit.
Catalina Dobrescu
Catalina Dobrescu
16:16 21 Jun 17
Doamna doctor Apostolescu M, un medic care te face sa te simti om. Multumesc ! Iulia Iosif
Vlad Iosif
Vlad Iosif
18:53 10 Apr 17
Servicii excelente. Profesionale.Aparatura de ultima generație.O sa aduc întreaga familie.
Vichi Mihalcea
Vichi Mihalcea
21:22 19 Feb 16
Totul la superlativ! Echipa, consultatiile, sediul si curatenia impecabila!
Liliana Calmus
Liliana Calmus
09:18 13 Sep 15