Viața frumoasă prin ochi sănătoși

Consultații de oftalmologie pediatrică, monitorizare pe termen lung și investigații complete

Ochii copilului tău au nevoie de o atenție specială pe care medicii specialiști Clario sunt pregătiți să i-o ofere. Asigurăm consultații de oftalmologie pediatrică precum și controale periodice pentru prevenția și monitorizarea afecțiunilor oftalmologice.

Echipă medicală dedicată ochilor copiilor

Ochii copiilor au alte nevoi decât cei ai adulților și tocmai din acest motiv avem în clinica din București o echipă medicală dedicată oftalmologiei pediatrice.

Consultația, de la discuție până la instrumentele folosite, este gândită și adaptată copiilor astfel încât vizita la ‘doamna doctor’ să fie o joacă, chiar dacă implică mersul în clinică.

[VIDEO] Vezi în filmul alăturat cum decurge o consultație oftalmologică la copii.

Programează o consultație

Feedback-ul pacienților noștri

Screening și investigații prietenoase

Ochii copiilor cresc odată cu ei și se modifică pe an ce trece. Chiar dacă nu observi vreo problemă, este foarte recomandat să vii cu copilul la control de oftalmologie pediatrică,  începând de la 6 luni – 1 an și apoi la fiecare 2 ani până la adolescență.

La Clario, investigațiile diverse, prescripția ochelarilor, precum și orice altă etapă a controlului de rutină sunt realizate într-un mod prietenos, fără disconfort sau durere.

Programează o consultație

Controlul progresiei miopiei

Copilul tău nu mai vede bine la distanță? La fiecare control cresc dioptriile? Te gândești până când vor crește? Va fi nevoit sa poarte ochelari cu lentile foarte groase? Există o metodă prin care să nu mai crească dioptriile?

Da, există o serie de metode pe care le aplicăm într-un program pe termen lung prin care ținem sub control progresia miopiei.

Detalii despre controlul miopieiOchelari cool, lentile premium

Ochelarii pot fi o pacoste sau un trend cool, copilul tău știe bine… după cum probabil ți-a spus deja. Că îi poartă de voie sau de nevoie, ochelarii trebuie prescriși cu mare atenție și doar în urma unei consultații complete de oftalmologie pediatrică.

La Clario facem toate măsurătorile necesare cu atenție și multă răbdare pentru ca vederea copilului să fie optimă. Imediat după consultație poți comanda ochelarii în showroomul de optică alegând dintr-o gamă de rame cool, opțiuni de tratamente pentru lentile și multe altele.

Programează o consultație

Înregistrări video

Întrebări și răspunsuri frecvente despre consultațiile la copii

Ce presupune un screening vizual? De ce e necesar?

Screeningul este o consultație care are rolul să îți spună dacă ochii copilului tău sunt bine, la un moment dat. Vederea se dezvoltă încă din primele luni de viață și atunci e foarte important ca startul să fie cel mai bun. Dacă totul e bine, este un motiv de bucurie pentru toată lumea. Dar nu este garantat că așa vor fi toată viața.

Controalele periodice de oftalmologie pentru copii sunt necesare, pentru că, odată cu creșterea celui mic și ochii se schimbă și pot apărea modificări. Nedepistate și netratate la timp, ele pot afecta vederea pe termen lung a copilului tău. Pentru copiii mici putem face măsurarea dioptriilor cu un aparat special – Plusoptix – aflat la un metru de copil. Măsurătoarea este rapidă, precisă, neinvazivă și nu atinge copilul. Îți recomandăm să vii cu copilul la control între 6 luni și 1 an, apoi la fiecare 2 ani în toată perioada copilăriei, chiar dacă nu observi nimic în neregulă.

Am observat la copilul meu că îi fuge un ochi spre nas, e grav?

Poziția corectă a ochilor este paralelă. O deviere intermitentă sau permanentă face ca ochii să nu funcționeze bine împreună. Este foarte important ca vederea ambilor ochi să se dezvolte normal, încă din primii ani ai copilăriei. E bine să știi că, în cele mai multe cazuri, purtarea unor ochelari corect prescriși, în urma unui control de oftalmologie copii ajută ca ochii să își alinieze poziția și vederea să fie clară. Cât timp trebuie purtați ochelarii îți va spune medicul oftalmolog îm cadrul consultației.

Echipa de medici specialiști Clario

Consultații copii - proceduri și prețuri

Consultație copii 0-6 ani: 350 lei.

Include biomicroscopie, autorefractometrie, cicloplegie, testarea vederii binoculare, prescripție ochelari de vedere.

Consultație copii 6-18 ani: 330 lei.

Include biomicroscopie, autorefractometrie, cicloplegie, testarea vederii binoculare, prescripție ochelari de vedere.

Control copii: 230 lei.

Până la 3 luni de la consultația anterioară.

Consultație online, orice tip: 300 lei.