disconfort-lentile-de-contact

Sfaturi pentru purtatorii de lentile de contact

Lentilele de contact reprezinta o metoda eficienta de inlocuire a ochelarilor, insa in acelasi timp pot fi percepute ca un corp strain, de aceea trebuie manevrate cu multa responsabilitate de catre purtator:

  • spalarea mainilor cu apa si sapun inainte de aplicare/scoatere;
  • citirea cu atentie a instructiunilor de folosire a solutiei de intretinere.

Este obligatoriu de retinut ca pacientul purtator de lentile de contact trebuie sa aiba si o pereche de ochelari, pentru perioadele in care lentilele nu se folosesc (pauze obligatorii pt oxigenarea corneei sau in conjunctivite, keratite, corpi straini corneeni, etc).

In caz de ochi rosu, secretii, prurit, inflamatie – la purtatorii de lentile de contact – acestia trebuie sa sisteze purtarea lentilelor si sa se adreseze de urgenta medicului oftalmolog. Este important ca prima achizitie de catre doritorii de lentile de contact sa se faca dupa un consult riguros de catre medicul oftalmolog.

Lentilele trebuie probate si nu comandate de pe internet, intrucat trebuie stabilite pentru fiecare pacient anumite dimensiuni ale lentilelor precum si toleranta lor de catre ochiul pacientului.

Purtatorii de lentile de contact trebuie sa isi programeze vizite regulate la medicul oftalmolog, pentru a se asigura ca sunt compatibili cu purtarea in continuare a lentilelor in siguranta maxima (in timp pot aparea diferite afectiuni care pot contraindica portul sau pot necesita reducerea ca numar de ore a purtarii zilnice).

Nu sunt candidati buni pentru purtarea lentilelor de contact cei ce au:

  • alergii severe;
  • lucreaza intr un mediu cu praf;
  • sindrom de ochi uscat sever;
  • inabilitate de a se descurca singuri cu manevrarea lentilelor de contact.

Programati-va acum pentru o prescriptie corecta de lentile de contact sau pentru un control periodic –Programare rapida pentru consultatie

Citește și alte articole

Cataracta și metodele moderne de tratament

  Detalii despre operația de cataractă – Alături de noi se află doamna...

După 23 ani de ochelari: FemtoLASIK schimbă vieți

Prima fotografie fără ochelari, la 2 minute după operație. Bună ziua, Numele meu...
Lasik

Imediat dupa Operatia Lasik

Buna ziua! Va trimit aici gândurile mele despre tot procesul, și va mulțumesc...
Un răspuns la 1

Adaugă un Comentariu