miopia

Multe din problemele grave de vedere nu dor

  1. Ambliopia (sau ochiul lenes)

Apare la copii atunci cand unul dintre ochi nu vede bine din diferite motive (dioptrie mare, strabism, cataracta congenitala), ochiul devenind lenes, prin nefolosire. Practic, copilul vede doar cu un singur ochi (cel bun), fara ca el sa fie constient de acest lucru si fara sa se planga ca ar avea neplaceri. Vederea ochiului cu ambliopie poate fi recuperata doar in copilarie prin tratament adecvat (corectie optica si/sau interventie chirurgicala) si ocluzie a ochiului bun.

Mai multe despre ambliopie.

2. Glaucomul cronic

Cresterea presiunii intraoculare poate apare de obicei dupa 45 ani si afecteaza progresiv vederea periferica, trecand de obicei neobservata de pacient. Netratat, duce la pierderea ireversibila a vederii.

Mai multe despre glaucom.

3. Retinopatia diabetica

In decursul evolutiei diabetului, afectarea vaselor mici ale retinei duce la scaderea vederii, uneori putand ajunge la hemoragii intraoculare sau dezlipire de retina. Un control atent al glicemiei, verificarea periodica a fundului de ochi, insotite la nevoie de tratamente medicamentoase, aplicatii laser sau chirurgie intraoculara, evolutia poate fi controlata.

Mai multe despre retinopatia diabetica.

4. Cataracta

Opacifierea progresiva a cristalinului sau lentilei din interiorul ochiului duce la scaderea lenta, nedureroasa a vederii. Singurul tratament este chirurgical, interventia fiind indicata atunci cand disconfortul vizual afecteaza calitatea vietii.

5. Tumorile oculare

Sunt rare, dar pot trece neobservate pana in momentul in care produc complicatii (glaucom secundar dureros, dezlipire de retina cu scaderea vederii).

Aceste sunt doar cateva dintre bolile oculare serioase, care apar cu frecventa mare si de a caror prezenta pacientii nu isi dau seama, pentru ca nu produc simptome in stadiile initiale. Venind periodic la control, putem depista impreuna si trata multe din aceste probleme, inainte ca ele sa devina grave.

Va asteptam la Clario cu o echipa medicala dedicata, cu aparatura de ultima generatie utila in diagnosticarea si stadializarea majoritatiii problemelor oculare.

Programare rapida pentru consultatie

Citește și alte articole

Cataracta și metodele moderne de tratament

  Detalii despre operația de cataractă – Alături de noi se află doamna...

După 23 ani de ochelari: FemtoLASIK schimbă vieți

Prima fotografie fără ochelari, la 2 minute după operație. Bună ziua, Numele meu...
Lasik

Imediat dupa Operatia Lasik

Buna ziua! Va trimit aici gândurile mele despre tot procesul, și va mulțumesc...
Un răspuns la 1

Adaugă un Comentariu