Miopie copii: Lentila de noapte (Orthokeratologia)

Ce este?

Orthokeratologia este o metoda de modelare a corneei cu lentile de contact, purtate pe timpul noptii (de aceea este denumita Lentila de noapte). Realizeaza o aplatizare a corneei, ce devine sferica, corectand miopia si astigamatismul, astfel incat, pe timpul zilei nu mai este necesara purtarea unei corectii optice (ochelari sau lentile de contact).

Cine le poate purta?

Sunt indicate copiilor cu varsta peste 7 ani, care doresc sa incetineasca progresia miopiei si sa nu mai poarte lentile sau ochelari pe parcursul zilei.
Lentilele corecteaza total miopii pana la 4 dioptrii, cu sau fara astigmatism.
Pacientii cu miopii mai mari de 4 dioptrii vor beneficia de efectul de incetinire a progresiei miopiei si de corectie partiala a vederii.

Cum se poarta?

Purtata pe parcursul noptii (de purtat cel putin 6 ore), lentila de orthokeratologie corecteaza reversibil miopia, oferind o vedere clara pe parcursul intregii zile, fara ajutorul ochelarilor sau lentilelor de contact moi. Efectul este reversibil in momentul renuntarii la purtarea lentilelor.
Lentilele sunt din copolymer hiper-permeabil, un material dur, care permite o rezistenta crescuta la spargere si zgariere si o udare optima a lentilei, fiind aprobat de FDA pentru port continuu pana la 30 zile. Exista solutii special pentru intretinerea zilnica a lentilelor in etapele de curatere, clatire, dezinfectare si aplicare.

Vizitele de evaluare, in care pacientul trebuie sa se prezinte la medicul oftalmolog sunt: dupa prima noapte (dimineata), dupa o saptamana (dimineata), dupa 3 saptamani (seara), dupa 2 luni, dupa 6 luni, la un an (cand este necesara si inlocuirea lentilelor).

Ce avantaje prezinta?

 • vedere clara in timpul zilei, fara lentile;
 • se poarta doar noaptea, in timpul somnului;
 • sunt sigure si confortabile;
 • sunt o alternativa la chirurgia refractiva;
 • dupa incetarea utilizarii lentilelor este posibila revenirea la ochelari, lentile de contact sau chirurgie refractiva;
 • nu sunt probleme in medii cu praf, pot fi utilizate la pacientii cu alergii;
 • pacientul scapa de senzatia de uscaciune a ochilor la sfarsitul zilei, de senzatia de ochi obositi la utilizarea indelungata a calculatorului, comparativ cu purtarea lentilelor zilnice;
 • oxigenare maxima a corneei noaptea, datorita ultra permeabilitatii materialului din care sunt construite.

Important:

 • cei mai multi purtatori de lentile dure obtin o acuitate vizuala buna dupa trei nopti de purtare; rezultatele optime sunt obtinute dupa o saptamana;
 • acuitatea vizuala poate varia de la o zi la alta si poate varia de la un ochi la celalalt;
 • este important ca purta lentilele sa fie purtate in fiecare noapte (cel putin 6 ore).

Nevoia unei lentile de noapte poate fi stabilita doar in cursul unei consultatii oftalmologice. La Clario oferim consultatii de orthokeratologie, prescriem lentile de noapte si monitorizam evolutia. Pentru a ajunge la noi, apasati butonul de mai jos.

Programare rapida pentru consultatie

Citește și alte articole

Cataracta și metodele moderne de tratament

  Detalii despre operația de cataractă – Alături de noi se află doamna...

După 23 ani de ochelari: FemtoLASIK schimbă vieți

Prima fotografie fără ochelari, la 2 minute după operație. Bună ziua, Numele meu...
Lasik

Imediat dupa Operatia Lasik

Buna ziua! Va trimit aici gândurile mele despre tot procesul, și va mulțumesc...
Un răspuns la 1