PROGRAMĂRI
Programează-te direct 24/7

Alegi medicul, data și ora și primești confirmarea pe loc

Mesaj Facebook Messenger

Răspundem la telefon și mesaje doar în timpul programului de lucruControlul miopiei copiilor

Vedere clară

Incetinirea progresiei miopiei

Metode moderne de control

Cu sau fara ochelari

Miopia copilului crește mereu?

Copilul tău nu mai vede bine la distanță? La fiecare control cresc dioptriile? Te gândești până când vor crește? Va fi nevoit sa poarte ochelari cu lentile foarte groase? Există o metodă prin care să nu mai crească dioptriile?

Da, există o serie de metode pe care le aplicăm într-un program pe termen lung prin care ținem sub control progresia miopiei.

O lentilă oftalmică premiată și revoluționară ce încetinește progresia miopiei cu până la 60% [VIDEO]

Eficacitatea MiYOSMART este dovedită de către datele înregistrate de peste 500.000 pacienți / purtători si  se bazează pe brevetul tehnologiei D.I.M.S. alcătuită din sute de mici segmente, fiecare asigurând defocalizare miopică.

În anul 2018, MiYOSMART a câștigat Premiul de Aur, Marele Premiu și Premiul Special de Aur al Expoziției Internaționale de Invenții din Geneva, Elveția. În anul 2020, a câștigat premiul Silmo d’Or în categoria ”Vedere” la Târgul de optică Silmo de la Paris.

Medicii specialiști Clario sunt acreditați HOYA pentru a prescrie lentilele MiYOSMART. Acestea pot fi comandate la Clario în urma unei consultații.

În VIDEO alăturat urmăriți cum funcționează lentila MiYOSMART.

Programeaza consultatie

ORTOKERATOLOGIA sau lentila de noapte

Este o metodă care are un efect semnificativ de încetinire a progresiei miopiei. Copilul poartă pe timpul nopții lentile rigide care remodeleaza forma corneei (lentila anterioară a ochiului) și au ca efect o vedere bună pe parcursul zilei. Copilul va putea să vadă bine la distanță și la aproape fără a avea nevoie ziua să poarte ochelari sau lentile.

Scăderea ratei de progresie a miopiei la copii si adulti poate ajunge la 40-50%.

Programeaza consultatie

Folosirea unor picături cu atropină

Studiile arată că folosirea unei doze mici de atropină în fiecare seară are un efect semnificativ de încetinire a creșterii ochiului. Este o metodă sigură și eficientă.

Doza mică face ca practic să nu existe efecte adverse.

Eficiența în reducerea progresiei miopiei poate ajunge până la 30-50%.

De ce dorim să încetinim progresia miopiei la copii și adolescenți?

La valori mari ale dioptriilor, pe lângă necesitatea purtării unor ochelari cu lentile groase, există riscul de complicații mai târziu în perioada adultă – apariția mai devreme a cataractei, glaucomului sau chiar a dezlipirii de retină.

Echipa de medici specialisti Clario

Întrebări și răspunsuri frecvente despre miopia copiilor

ADOPTAREA UNUI STIL DE VIAȚĂ EMETROP

Emetropia reprezintă starea în care o persoana vede bine, fără ochelari sau lentile de contact

Încurajăm copiii să petreacă minim 2 ore afară în fiecare zi. Este una dintre situatile când expunerea la ultraviolete are un efect protector.

Recomandăm scăderea la minim posibil a timpului petrecut cu activități vizuale la distanță mică (citit, lucrul la calculator, folosirea excesivă a telefonului, tabletei). Acest tip de activitate duce la alungirea progresivă a axului ochiului.

Recomandăm ca la fiecare 20 de minute de activitate de aproape, copilul să privească 20 de secunde la o distanță de peste 6 metri (acesta recomandare este valabilă și pentru adulți).

LENTILE DE CONTACT MULTIFOCALE (DE ZI)

Purtarea unor lentile cu un design special pe parcursul zilei are, conform studiilor, o eficiență în încetinirea progresiei miopiei de până la 30-40%.

METODE ASOCIATE

În unele situații, se pot asocia 2 metode, utilizând picăturile cu Atropină cu lentile de contact.

Programul pe termen lung pentru copilul tău poate fi stabilit doar de specialistul oftalmolog pediatru în cadrul unei consultații și va fi urmărit si ajustat în timp cu mare atenție.

Părerile pacienților noștri