PROGRAMĂRI
Programează-te direct 24/7

Alegi medicul, data și ora și primești confirmarea pe loc

Mesaj Facebook Messenger

Răspundem la telefon și mesaje doar în timpul programului de lucru

Bucură-te de viață fără ochelari

Intervenție în câteva minute

Anestezie locală, cu picături

Tehnologie laser de ultimă generație

Recuperare rapidă

Ochelarii sau lentilele nu pot înlocui cel mai bun instrument vizual din lume: OCHII TĂI.

Eliberează-te de ochelari sau lentile de contact printr-o intervenție sigură și rapidă. Operația cu laser durează 5-7 minute pentru fiecare ochi, este nedureroasă, nu necesită internare și este una dintre cele mai sigure proceduri din lume. Bucură-te de viață fără compromisuri, grație chirurgiei refractive!

Intervenție în câteva minute

Procedurile laser au loc în ambulator, durata fiind de 5-7 minute pentru fiecare ochi.

Presbyond Laser Blended Vision este cea nouă procedură adresată presbiopiei, adică celor cu vârsta de peste 40 de ani care au nevoie de ochelari pentru aproape și distanță.

ReLEx SMILE este cea mai avansată procedură pentru miopie și astigmatism miopic, realizată exclusiv cu femtolaserul Zeiss Visumax 500, singurul din lume capabil pentru aceasta.

În cazul Presbyond Laser Blended Vision și Femto LASIK, operația este realizată pe o combină Zeiss cu femtolaserul Zeiss Visumax 500 și laserul cu excimeri Zeiss Mel 80 iar PRK se efectuează doar cu cel din urmă. ReLEx SMILE este realizată doar pe femtolaserul Zeiss Visumax 500.

Test AUTOEVALUARE online

Anestezie locală, cu picături

Operațiile decurg fără durere și vei fi instalat foarte confortabil, pe un pat complet automat. Vei fi treaz, iar medicul îți va explica în permanență ce face și la ce să te aștepți.

Folosim laser cu precizia de femtosecunde, adică 10 la puterea -15 dintr-o secundă. Ca idee, o femtosecundă față de o secundă este cât o secundă față de 31,7 milioane de ani. Greu de imaginat? Este realitatea de astăzi și în lume s-au făcut până acum zeci de milioane de operații cu laser la ochi cu această tehnologie.

Recuperare rapidă

La Clario folosim tehnicile Presbyond Laser Blended Vision, ReLEx SMILE, Femto LASIK și PRK pentru renunțarea la ochelari. Sunt proceduri în care laserul remodelează cu precizie corneea, adică prima lentilă naturală a ochiului pentru a reduce dioptriile care până acum erau compensate de ochelari.

Te vei bucura de rezultate spectaculoase imediat după operație, iar vederea ta se va îmbunătăți pe zi ce trece.

Detalii despre Presbyond, SMILE, FemtoLASIK și PRK

Chirurgia refractivă - prețuri per ochi

Intervenția de reducere a dioptriilor prin procedura Presbyond Laser Blended Vision costă 8900 Lei.

Prețul include controlul postoperator la o zi și la o săptămână după intervenție.

Intervenția de reducere a dioptriilor prin procedura ReLEx SMILE costă 7500 Lei.

Prețul include controlul postoperator la o zi și la o săptămână după intervenție.

Intervenția de reducere a dioptriilor prin procedura FemtoLASIK costă 4500 Lei.

Prețul include controlul postoperator la o zi și la o săptămână după intervenție.

Intervenția de reducere a dioptriilor prin procedura PRK costă 3500 Lei

Prețul include controlul postoperator la o zi și la o săptămână după intervenție.

Echipa de medici specialisti Clario

Sunt un candidat adecvat pentru chirurgia laser de reducere a dioptriilor?

Sunt câteva condiții pe care trebuie să le iei în considerare. Vârsta, starea de sănătate generală și cea a ochilor sunt cele mai importante. Vârsta de peste 18 ani este obligatorie, uneori fiind necesar chiar ca vârsta ta să fie peste 21 ani.

Nu există o limită superioară de vârstă pentru operațiile cu laser la ochi. Trebuie însă să știi că după 40 de ani apare nevoia de a folosi ochelari pentru activitățile de aproape (citit, scris) din cauza presbiopiei.

Dacă ochii mei sunt sănătoși, sunt un candidat bun pentru operația cu laser la ochi?

Absența oricărei boli evolutive oculare este o condiție esențială în eligibilitatea pentru o operație la ochi. Dar nu e întotdeauna suficientă. Există și alte criterii care trebuie luate în seamă.

Grosimea corneei (lentila din partea anterioară a ochiului) este foarte importantă, întrucât corectarea vederii se face prin remodelarea țesutului acestei lentile. Rezultă că e necesară o grosime minimă a corneei, limită dincolo de care operația poate deveni riscantă pentru ochi.

Diametrul pupilei nu trebuie sa fie prea mare. Dacă pupilele sunt în mod natural mari există riscul unor efecte vizuale neplăcute după operație: halouri, imagini strălucitoare noaptea, mai ales la condus.

Valorile mari ale dioptriilor pot limita posibilitatea de reducere completă. Rezultatele operațiilor cu laser la ochi pentru dioptrii mari pot fi impredictibile și pot avea un risc de complicații vizuale. În aceste situații, pot fi recomandate alte proceduri intraoculare pentru corectarea vederii.

E necesar ca dioptriile mele să fie stabile?

Este recomandabil ca dioptriile sa fie stabile, cu minim 1 un an înainte de operație, în special în cazul miopiei, unde dioptriile cresc gradual în general până la 18 ani. Pacienții tineri e bine să aștepte până ce dioptriile lor se opresc din evoluție. În caz contrar, rezultatul procedurii va fi afectat de evoluția ulterioară a dioptriilor.

Ce boli ar putea să mă împiedice să fiu un candidat bun pentru operațiile cu laser la ochi?

Bolile oculare evolutive cum ar fi: keratoconus, retinopatia diabetică, glaucomul, degenerescență maculară, uscăciunea oculară severă, cataracta, inflamațiile oculare te împiedică să faci operații de reducere a dioptriilor cu laser. Există alte intervenții în astfel de situații.

Afectiunile degenerative sau autoimune cum ar fi: diabetul zaharat, boli de țesut conjunctiv, sindromul Sjogren, poliartrita reumatoidă, infecția cu HIV afectează modul de vindecare postoperatorie și reprezintă contraindicații pentru operațiile cu laser.

Dacă sunt însărcinată sau alăptez pot apela la chirurgia refractivă?

Aceste perioade din viața femeii duc la schimbări hormonale și au ca efect o instabilitate a dioptriilor. Uscăciunea oculară dată de modificările hormonale contraindică intervenția cu laser, la fel și necesitatea folosirii medicamentelor înainte și după operație, care pot face rău copilului. De aceea, este recomandat să aștepți câteva luni (cel puțin 3 luni) după încetarea alăptării și apoi poți să iei în considerare evaluarea pentru operația cu laser la ochi.

La ce rezultate trebuie să mă aștept după operația cu laser? Operația este sigură?

Rezultatele după operație sunt excelente și pacienții se bucură de o vedere normală, fără ochelari. FemtoLASIK este o procedură sigură și eficientă și 98,8% dintre pacienți sunt mulțumiți și foarte mulțumiți de rezultatele operației.

Așteptările tale trebuie să fie realiste. Acuitatea vederii depinde de valoarea dioptriilor și de alți parametri măsurați înainte de operație. Aproape toți pacienții ajung să vadă fără ochelari după operație, la fel sau mai bine decât vedeau cu ochelari înainte de operație.

Ce complicații pot apărea? Operațiile sunt sigure?

Trebuie sa fii conștient că pot exista riscuri și posibile efecte secundare după operațiile de reducere a dioptriilor.
Posibile complicații care pot apărea după operație: infecție, uscăciune oculară cronică, halouri vizuale și ceață, subcorecție, supracorecție, complicații legate de flap, dezlipire de retină.

Mai puțin de 1% dintre pacienți au complicații grave postoperatorii. Marea majoritate a acestora sunt tratabile și, de obicei, se rezolvă în primele luni după operație.

Voi mai avea nevoie vreodată de ochelari sau lentile de contact?

Noi, oamenii, suntem foarte diferiți iar ochii, ca întreg organismul, se modifică în timp dar într-un ritm diferit pentru fiecare. Cândva după 40 de ani este posibil să ai nevoie de ochelari de citit deoarece începe instalarea presbiopiei, un fenomen normal, dependent de vârstă.

Părerile pacienților noștri