PROGRAMĂRI
Programează-te direct 24/7

Alegi medicul, data și ora și primești confirmarea pe loc

Mesaj Facebook Messenger

Răspundem la telefon și mesaje doar în timpul programului de lucru

Viața lui, prin ochi sănătoși

Screening vizual

Investigații fără durere

Controlul progresiei miopiei

Oftalmopediatri dedicați

O vedere bună se întreține încă din copilărie, cu o consultație de oftalmologie copii, la Clario

Fericirea din ochii copilului tău este combustibilul care îi alimentează existența. Iar tu, mai presus de orice, vrei să îl știi mereu sănătos. Ochii copilului tău au nevoie de o atenție specială, pe care specialiștii Clario sunt pregătiți să i-o oferă. O consultație de oftalmologie pediatrică este un act de prevenție a afecțiunilor oftalmologice, la maturitate.

Screening vizual

Inocența din privirea copilului tău ar fi aceeași și în fața bolii, dar ideal ar fi să nu afle. Ochii lui sunt sensibili și predispuși schimbărilor, pe măsură ce crește. Unele afecțiuni de vedere nu dau imediat semne. Este recomandat să îți duci copilul la un consult oftalmologic, chiar de la vârsta de 6 luni- 1 an, și să repeți vizitele o dată la 2 ani, până ajunge la adolescență. Screening-ul este cea mai bună decizie pe care o poți lua, ca părinte, pentru sănătate oftalmologică a copilului tău.

Investigații fără durere

În perioada în care descoperă și explorează lumea din jur, un copil poate să pățească mici accidente. Îi poate intra ceva în ochi, se poate lovi ușor. Dacă astfel de situații pot avea nevoie de intervenție de urgență, o banală durere de cap, pe de altă parte, poate fi un semn de afecțiune oculară. Ochiul leneș, de asemenea, poate fi observat tardiv și nici semnele de strabism nu ar trebui ignorate.

La Clario, investigațiile diverse, prescripția ochelarilor, precum și orice altă etapă a controlului de rutină sunt realizate într-un mod prietenos, fără disconfort sau durere. Confortul copilului tău este important șt pentru noi, pentru că știm cât de mult înseamnă pentru el.

Controlul progresiei miopiei

Să aibă vederea slabă la distanță, să poarte ochelari cu dioptrii tot mai mari sau cu lentile groase și inestetice, sunt efecte pe care le poate avea miopia, asupra vederii copilului tău. Dar există metode prin care progresia miopiei poate fi ținută sub control. Dacă cel mic se plânge, în jurul vârstei de 6-8 ani, de vedere încețoșată și observi că strânge din ochi ca să vadă mai clar, accesează cât mai repede serviciile de oftalmologie pediatrică de la Clario.

Oftalmopediatri dedicați

Echipa Clario este una dintre cele mai puternice echipe de medici în domeniu, cu o expertiză solidă și în oftalmologie pediatrică, în mijlocul căreia copilul tău se va simți în largul lui. Profesioniștii noștri știu să își facă meseria cu seriozitate dar și să îl implică pe copil în acest proces, prin joc, ingeniozitate și creativitate. Echipa noastră, coordonată de Dr. Monica Apostolescu, este pregătită să îl ajute pe copilul tău să vadă mai bine, dar și să înțeleagă de ce vizitele regulate la oftalmolog sunt atât de importante în copilărie.

Operația de cataractă - prețuri per ochi

Consultație copii 0-6 ani: 230 lei.

Include biomicroscopie, autorefractometrie, cicloplegie, testarea vederii binoculare, prescripție ochelari de vedere.

Consultație copii 6-18 ani: 200 lei.

Include biomicroscopie, autorefractometrie, cicloplegie, testarea vederii binoculare, prescripție ochelari de vedere.

Plusoptix – un ochi/doi ochi: 40/70 lei.

Măsurarea de la distanță a dioptriilor la copii.

Control copii: 120 lei.

Până la 3 luni de la consultația anterioară.

Consultație online, orice tip: 100 lei.

Echipa de medici specialisti Clario

Întrebări și răspunsuri frecvente despre operația de cataractă

Ce presupune un screening vizual? De ce e necesar?

Screeningul este o consultație care are rolul să îți spună dacă ochii copilului tău sunt bine, la un moment dat. Vederea se dezvoltă încă din primele luni de viață și atunci e foarte important ca startul să fie cel mai bun. Dacă totul e bine, este un motiv de bucurie pentru toată lumea. Dar nu este garantat că așa vor fi toată viața.

Controalele periodice de oftalmologie pentru copii sunt necesare, pentru că, odată cu creșterea celui mic și ochii se schimbă și pot apărea modificări. Nedepistate și netratate la timp, ele pot afecta vederea pe termen lung a copilului tău. Pentru copiii mici putem face măsurarea dioptriilor cu un aparat special – Plusoptix – aflat la un metru de copil. Măsurătoarea este rapidă, precisă, neinvazivă și nu atinge copilul. Îți recomandăm să vii cu copilul la control între 6 luni și 1 an, apoi la fiecare 2 ani în toată perioada copilăriei, chiar dacă nu observi nimic în neregulă.

Am observat la copilul meu că îi fuge un ochi spre nas, e grav?

Poziția corectă a ochilor este paralelă. O deviere intermitentă sau permanentă face ca ochii să nu funcționeze bine împreună. Este foarte important ca vederea ambilor ochi să se dezvolte normal, încă din primii ani ai copilăriei. E bine să știi că, în cele mai multe cazuri, purtarea unor ochelari corect prescriși, în urma unui control de oftalmologie copii ajută ca ochii să își alinieze poziția și vederea să fie clară. Cât timp trebuie purtați ochelarii îți va spune medicul oftalmolog îm cadrul consultației.

Dacă nu mă operez, în cât timp pot avea probleme grave?

Cataracta este o afecțiune cu evoluție în general lentă, foarte rar constituie o urgență. Totuși, amânarea prea mult a operației poate duce la solidificarea cristalinului natural, moment de la care operația devine mult mai dificilă și mai riscantă. Întârzierea și mai mare a operației poate duce în final la orbire.

Medicul chirurg oftalmolog poate determina prin controale periodice după 60 de ani momentul oportun al operației de cataractă.

Copilul meu are miopie și îi cresc dioptriile mereu, ce pot face?

Până acum nu s-a descoperit vreo metodă care sa prevină sau să încetinească evoluția cataractei. Din fericire însă, tehnologia a evoluat foarte mult, făcând din operația de cataractă una foarte sigură și cu rezultate extraordinare mai ales atunci când este făcută la timp.

Operația se face în ambulator, fără internare și cu anestezie locală. Deși nu-ți putem înlătura teama normală de o intervenție chirurgicală, putem și facem totul ca aceasta să fie o experiență confortabilă și cu rezultate pe care să le apreciezi pentru mult timp.

Cataracta poate recidiva?

La un procent de 20-30% dintre pacienții operați de cataractă, la un interval cuprins între câteva luni și câtiva ani după intervenție poate să apară scăderea vederii prin cataractă secundară. Nu este o complicație a operației. Ea nu afectează cristalinul artificial și apare datorită fibrozării capsulei cristaliniene.

Rezolvarea acestei situații se face printr-o intervenție în cabinet cu laser, nedureroasă, rapidă și care duce la restabilirea vederii, așa cum a fost după operația de cataractă.

Ce complicații pot apărea după operație?

Trebuie sa știi că, la fel ca pentru orice intervenție, chirurgia cataractei implică riscuri legate de infecție și sângerare. Riscurile operației sunt mai mari la pacienții care au asociate și alte boli oculare (miopie mare, retinopatie diabetică, glaucom avansat, cataractă hipermatură) sau generale (hipertensiune severă, coagulopatii).

Complicațiile intraoperatorii care pot apărea: ruperea capsulei posterioare a cristalinului, pierderea de material vitros, luxarea cristalinului în vitros, dislocarea cristalinului artificial, hemoragia supracoroidiană. Complicații posibile postoperatorii care pot să apară sunt infecții, sângerare, dezlipire de retină, creșterea tensiunii intraoculare, îngroșarea retinei sau a corneei.

În condițiile unei evaluări corecte preoperatorii, a unei tehnici chirurgicale corecte, având aparatură perfomantă și, foarte important – prin respectarea cu strictețe a indicațiilor medicului chirurg atât intraoperator cât și postoperator, marea majoritate a complicațiilor pot fi prevenite și/sau tratate cu succes.

Sunt necesare analize înainte de operație? Ce anume?

Este necesar să faci înainte de operație o serie de teste pentru evaluarea stării de sănătate (control cardiologic, EKG, măsurarea tensiunii arteriale, analize de sange).

În timpul consultației oftalmologice preoperatorii (cu câteva zile înainte de operație) medicul oftalmolog iți va face un examen detaliat al ochiului, pentru a ști care este starea lui. Uneori sunt necesare investigatii speciale pentru a evalua retina, nervul optic (tomografie, ecografie oculara, etc.)

Ce tehnologie folosiți?

La Clario operăm cataracta cu ultimul model de facoemulsificator american Alcon Centurion și cel mai performant microscop chirurgical german, Zeiss Lumera. Mesele chirurgicale sunt de la Brumaba, brand renumit pentru confortul oferit pacienților și versatilitatea lor.

Părerile pacienților noștri