Consultatie Oftalmologica Online

Legătura directă cu medicul tău, de acasă, în siguranță.

Consultația online la Clario

Consultația online la Clario este întâlnirea prin videoconferință pe platforma Zoom între tine și medicul specialist oftalmolog în cursul căreia, pe baza analizei vizuale, relatărilor tale, a istoricului medical și a altor materiale trimise de tine (fotografii, analize medicale…etc), medicul poate formula o opinie medicală despre cazul tău și, în anumite cazuri, iți poate face recomandări și chiar prescrie rețete.

Beneficiile tale

  1. În cazuri excepționale de criză sanitară (actuala pandemie Covid 19), ai acces direct de acasă la o opinie medicală de specialitate referitoare la simptomele tale, în unele cazuri chiar de prescrierea unui tratament.

  2. Ai acces la un medic preferat, indiferent de distanța la care te afli de clinică sau de posibilitatea de a te deplasa.

  3. Stabilirea gradului de urgență: Medicul specialist oftalmolog poate evalua în urma unei consultații online dacă starea ta constituie o urgență sau nu și îți va recomanda prezentarea în clinică sau monitorizarea de la distanță a evoluției.

  4. Dacă ești un pacient cu istoric medical cunoscut, anumite controale periodice se pot desfășura online, decizia fiind la medicul curant pentru fiecare caz în parte.

  5. În chirurgia refractivă cu laser pentru reducerea dioptriilor, în cadrul unei consultații online vei primi detalii și explicații personalizate cazului tău și vei cunoaște mult mai bine opțiunile în privința intervenției de făcut. Evaluarea se face pe baza relatării tale și pe măsurătorile tale anterioare.

Din cauza imposibilității folosirii aparaturii medicale în investigarea pacientului, consultația online are limitari în stabilirea unui diagnostic de certitudine și nu poate înlocui consultația din clinică.

Programarea și plata consultației online

Programarea consultației online se poate face direct pe site apăsând butonul de mai jos sau telefonic. După furnizarea datelor personale vei primi un email cu confirmarea și toate instrucțiunile de conectare.

Plata consultației se face exclusiv online cu cardul prin linkul de plată primit în confirmarea programării. Procesarea plății se face prin sistemul Netopia Payments în deplină siguranță.

Costul unei consultații online este de 100 lei, durata fiind de 20 de minute.

Cum se desfășoară consultația online

 

Consultația se desfășoară prin platforma Zoom care trebuie accesată de pacient pe un calculator, tabletă sau smartphone. Accesul la platformă este gratuit și facil, linkul de conectare fiind trimis pe email la momentul programării consultației. Acest link trebuie accesat cu câteva minute înainte de ora începerii și așteptat acceptul medicului.

Te rugăm să instalezi din timp aplicația Zoom, în funcție de echipamentul folosit: CLICK PENTRU INSTALARE

Întrebări frecvente despre consultația online

Cum mă poate ajuta medicul de la distanță, fără aparate?

Consultația online nu poate înlocui vizita în clinică și investigarea pacientului cu aparatura de specialitate. Cu toate acestea, în situații deosebite (pandemie, imposibilitatea deplasării pacientului), în cazuri acute și aparent ușoare la persoane sănătoase sau pentru controale ale pacienților cunoscuți, medicul specialist oftalmolog poate face o evaluare si oferi o opinie de specialitate asupra conduitei de urmat. În anumite cazuri poate chiar prescrie rețete și conduce un tratament de la distanță.

Dacă vrei să apelezi la o procedură chirurgicală (reducere dioptrii de exemplu) și cunoști ce dioptrii ai, o discuție online direct cu chirurgul oftalmolog poate fi deosebit de utilă pentru a primi toate explicațiile despre ce intervenție ți se potrivește.

Cum mă pregătesc pentru consultație?

Sunt câteva aspecte de care trebuie sa ții cont ca totul să se desfășoare eficient:
1. Echipamentul folosit: alege-l pe cel care are camera cea mai bună, indiferent dacă e laptop, tabletă sau telefon. Asigură-te că are baterie suficentă sau mai bine că e conectat la incărcător și că e conectat corect la internet.
2. Instalează din timp platforma Zoom în funcție de echipamentul tău, ai toate opțiunile aici: https://zoom.us/download
3. Alege un loc cât mai liniștit unde poți sta confortabil. Foarte important este să ai fața luminată cât mai bine – așează-te cu fața spre lumină sau plasează o lampă în spatele calculatorului dacă e nevoie.
4. Accesează linkul de începere a consultației cu 2-3 minute înainte de ora de începere și așteaptă acceptul medicului.

Cum trimit medicului fotografii sau documente medicale mai vechi?

Poți trimite orice materiale (analize, fotografii, rapoarte medicale) doar răspunzând la mesajul de confirmare a programării și atașând respectivele documente.
În cazul fotografiilor, te rugăm să te asiguri că sunt clare, sunt făcute în lumină bună și cât mai aproape de subiect și sunt trimise la calitatea maximă a camerei cu care au fost făcute.

Pot primi o rețetă de ochelari prin consultație online?

Nu. În lipsa posibilității de a măsura dioptriile pacientului cu aparate specifice, prescrierea ochelarilor nu se poate face.

Nu mă pricep la calculatoare, cum mă descurc să particip la o consultație online?

Dacă citești aceste rânduri este aproape sigur că vei reuși să participi și la o consultație online. Sistemul este foarte simplu de utilizat:
– Faci o programare pentru consultație online fie aici pe site apăsând butoanele portocalii de mai sus, fie telefonic la numărul 0737.848.599.
– Vei primi un mesaj email si sms cu două linkuri: unul de plată și altul de acces la consultație pe care trebuie dai click cu câteva minute înainte de ora programată. Atât de simplu.
– Plata trebuie efectuată cu cel puțin o oră înainte de consultație.
– Dacă ai nevoie de ajutor, ne poți suna la același număr de mai sus și te vom ghida pas cu pas.

Dacă nu reușesc să mă conectez pierd banii plătiți?

Plata în avans îți asigură disponibilitatea online a medicului ales la ora programată. Dacă estimezi că nu poți participa din orice motiv ar fi aceasta, te rugăm să anulezi sau să reprogramezi consultația cu cel puțin o oră înainte de începere, caz în care vei primi înapoi pe card contravaloarea plătită. Vei avea instrucțiunile necesare în mesajul de confirmare primit când ai făcut programarea.

Dacă nu te poți conecta din diverse motive, vom încerca sa te sunăm și ca opțiune de rezervă să efectăm consultația telefonic.

Neprezentarea, lipsa răspunsului la apelul telefonic sau anularea cu mai puțin de o oră înainte duc la imposibilitatea rambursării banilor.

Pot anula sau reprograma o consultație pentru care am plătit deja?

Da. Dacă estimezi că nu poți participa din orice motiv ar fi aceasta, te rugăm să anulezi sau să reprogramezi consultația cu cel puțin o oră înainte de începere, caz în care vei primi înapoi pe card contravaloarea plătită. Vei avea instrucțiunile necesare în mesajul de confirmare primit când ai făcut programarea.
Neprezentarea sau anularea cu mai puțin de o oră înainte duc la imposibilitatea rambursării banilor.