PROGRAMĂRI
Programează-te direct 24/7

Alegi medicul, data și ora și primești confirmarea pe loc

Mesaj Facebook Messenger

Răspundem la telefon și mesaje doar în timpul programului de lucru

Operația de cataractă:
Vedere clară și după 60 de ani

Vedere clară, în 30 de minute

Chirurgia modernă a cataractei

Cristaline artificiale performante

Independență față de ochelari

Recapătă claritatea vederii prin chirurgia modernă a cataractei

Echipa de chirurgi experimentați de la Clario te ajută să vezi din nou bine, prin operația de cataractă realizată la cel mai înalt nivel. Nu lăsă boala să progreseze și vino pentru o consultație chiar de la primele semne: vedere încețoșată, culori palide, schimbarea frecventă a ochelarilor.

Vedere clară, în 30 de minute [VIDEO]

Cataracta apare atunci când cristalinul se opacifiază progresiv și nu mai permite luminii să ajungă la retină. Aceasta este una dintre principalele cauze de pierdere a vederii și afectează milioane de oameni, în întreaga lume. Operația de cataractă îți poate reda claritatea vederii și te poți bucura în continuare de lumea din jurul tău.

În cadrul Clinicii Clario, operația de cataractă se realizează în ambulator și durează, în medie, 30 de minute, sub anestezie locală și fără durere.

[VIDEO] Urmărește în filmul alăturat o scurtă demonstrație a operației de cataractă realizată chiar de echipa noastră medicală.

Chirurgia modernă a cataractei

La Clario, operăm cataracta cu un facoemusificator american Alcon Centurion și un microscop operator Zeiss Lumera 300, ambele de ultimă generație. Masa chirurgicală vine de la Brumaba, lider în confort și fiabilitate.

Sala de intervenții oferă un spațiu generos pentru confortul atât al echipei medicale cât și al pacienților precum și dotări de ultimă generație – de la aparatura de sterilizare inclusiv a aerului până la instrumentarul folosit.

Cristaline artificiale performante

Echipa noastră medicală te va ajuta să alegi un cristalin de ultimă generație care îl va înlocui pe cel afectat de cataractă.

Cristalinele pe care le folosim provin de la cei mai renumiți producători și asigură grade variate de independență față de ochelari.

  • Cristalinul monofocal: ideal pentru tine dacă îți dorești o claritate a vederii de la distanță, dar nu te deranjează să porți, în continuare, ochelari la citit și la activitățile de detaliu.
  • Cristialinul multifocal: este ceea ce ai nevoie dacă vrei să scapi de tot de ochelari. Acest cristalin este perfect în 90-95% din situațiile zilnice, indiferent de distanță.
  • Cristalinul EDOF: cea mai nouă tehnologie în materie de cristaline artificiale, te scapă de ochelari de distanță și pentru zona intermediară. La anumite activități de detaliu, este posibil să mai ai nevoie de ochelari.

CÂND AR TREBUI OPERATĂ CATARACTA?

Cataracta netratată poate duce în final, după o evoluție în general lentă, la orbire. Cu toate acestea, reprezintă rareori o urgență chirurgicală și doar controlul periodic poate stabili când trebuie intervenit.

Atunci când scăderea vederii dată de cataractă afectează calitatea vieții, făcând dificile lucrurile obișnuite (condusul mașinii, cititul, privitul la televizor) sau îți afectează nivelul de independență, medicul oftalmolog îți va recomanda operația de cataracta. Momentul intervenției trebuie ales astfel încât cataracta să nu devină prea matură, caz în care operația este mai dificilă și presupune riscuri suplimentare.

Prețuri operații (preț per ochi, inclusiv cristalinul)

Operații cataractă cu implantare de cristalin artificial monofocal

Cristalin artificial HPS 1st Q (monofocal, hidrofil, asferic, filtru UV) Kemblimed Germania 2500 Lei
Cristalin artificial Acrysof SA60AT (monofocal, hidrofob, asferic, filtru UV) Alcon USA 3000 Lei
Cristalin artificial Sensar AAB00 (monofocal, hidrofob, asferic, filtru UV) J&J USA 3000 Lei
Cristalin artificial ACRYSOF IQ SN60WF (monofocal, hidrofob, asferic, filtru UV, filtru blue-light Alcon USA 3500 Lei
Cristalin artificial Bi-Flex Faby (monofocal, hidrofob, asferic, filtru UV, filtru blue-ligh, preîncărcat) Kemblimed Germania 3500 Lei
Cristalin artificial Tecnis ZCB00 (monofocal, hidrofob, asferic, filtru UV, filtru blue-light) J&J USA 3000 Lei
Cristalin artificial Clareon CNA0T0(monofocal, hidrofob, asferic, filtru UV, filtru blue-light, preîncărcat Alcon USA 3500 Lei
Cristalin artificial Eyhance ICB00 (hidrofob, asferic, filtru UV, filtru blue-light, vedere intermediară) J&J USA 4000 Lei

Operații cataractă cu implantare de cristalin artificial monofocal toric

Cristalin artificial Acrysof SN6ATx (monofocal, hidrofob, asferic, filtru UV, filtru blue-light) Alcon USA 4500 Lei

Operații cataractă cu implantare de cristalin artificial multifocal / EDOF

Cristalin artificial Acrysof Panoptix TFNT00 (multifocal, hidrofob, asferic, filtru UV, filtru blue-light) Alcon USA 6500 Lei
Cristalin artificial Vivity DFT015 (EDOF, hidrofob, asferic, filtru UV, filtru blue-light) Alcon USA 6500 Lei
Cristalin artificial Symfony ZXR00 (multifocal, hidrofob, asferic, filtru UV, filtru blue-light) J&J USA 7000 Lei
Cristalin artificial Synergy ZFR00V (multifocal, hidrofob, asferic, filtru UV, filtru blue-light) J&J USA 7500 Lei

Operații cataractă cu implantare de cristalin artificial multifocal / EDOF toric

Cristalin artificial Acrysof Panoptix Toric TFNTx (multifocal toric, asferic, filtru UV, filtru blue-light) Alcon USA 8000 Lei
Cristalin artificial Acrysof Vivity DFT00 (EDOF, toric, asferic, filtru UV, filtru blue-light) Alcon USA 8000 Lei
Cristalin artificial Symfony ZXW (multifocal toric, asferic, filtru UV, filtru blue-light) J&J USA 8500 Lei
Cristalin artificial Synergy ZFW (multifocal toric, asferic,filtru UV, filtru blue-light) J&J USA 9000 Lei

Echipa de medici specialisti Clario

Întrebări și răspunsuri frecvente despre operația de cataractă

Care este cea mai mare greșeală făcută de cei care se operează de cataractă?

Cea mai mare greșeală o reprezintă tratarea strictă a cataractei cu cel mai simplu implant de cristalin, nu și a celorlalte probleme de vedere care pot fi rezolvate cu ocazia operației de cataractă.

Cristalinele artificiale moderne iți permit să ai o vedere mult mai bună, chiar și fără ochelari de citit, de exemplu. Dacă ai o viață activă, un cristalin multifocal sau unul de tip EDOF iți pot da o independență mult mai mare față de ochelari.

Recomandarea noastră este ca o dată cu înlăturarea cataractei să iei în considerare foarte serios un cristalin performant pentru că este o ocazie unică în viață în care poți rezolva mai multe probleme în același timp.

Medicul chirurg oftalmolog iți va explica pe larg toate opțiunile pe care le ai.

De ce ar fi bine să mă operez într-o clinică privată?

Operațiile de cataractă se fac atât în sistem public cât și privat. Avantajele operației într-o clinică privată:

– Gama completă de opțiuni în ceea ce privește alegerea cristalinului artificial, de la cele mai simple până la cele mai performante, monofocale sau multifocale cu diverse tratamente de protecție
– Tehnologia de ultimă oră a unei clinici private
– Programul flexibil – tu decizi când te operezi, nu stai pe o listă de așteptare a unui spital public să fii chemat când se face loc
– Securitatea sanitară și igiena ireproșabile
– Grija pre și post-operatorie acordată individual de o întreagă echipă medicală

Deși considerată de rutină, de felul în care este facută operația de cataractă depinde vederea ta pentru restul vieții. Merită sa acorzi o atenție sporită tuturor detaliilor si opțiunilor care se pot dovedi esențiale în viitor.

Dacă nu mă operez, în cât timp pot avea probleme grave?

Cataracta este o afecțiune cu evoluție în general lentă, foarte rar constituie o urgență. Totuși, amânarea prea mult a operației poate duce la solidificarea cristalinului natural, moment de la care operația devine mult mai dificilă și mai riscantă. Întârzierea și mai mare a operației poate duce în final la orbire.

Medicul chirurg oftalmolog poate determina prin controale periodice după 60 de ani momentul oportun al operației de cataractă.

Mi-e frică de operații, ce alternative am?

Până acum nu s-a descoperit vreo metodă care sa prevină sau să încetinească evoluția cataractei. Din fericire însă, tehnologia a evoluat foarte mult, făcând din operația de cataractă una foarte sigură și cu rezultate extraordinare mai ales atunci când este făcută la timp.

Operația se face în ambulator, fără internare și cu anestezie locală. Deși nu-ți putem înlătura teama normală de o intervenție chirurgicală, putem și facem totul ca aceasta să fie o experiență confortabilă și cu rezultate pe care să le apreciezi pentru mult timp.

Cataracta poate recidiva?

La un procent de 20-30% dintre pacienții operați de cataractă, la un interval cuprins între câteva luni și câtiva ani după intervenție poate să apară scăderea vederii prin cataractă secundară. Nu este o complicație a operației. Ea nu afectează cristalinul artificial și apare datorită fibrozării capsulei cristaliniene.

Rezolvarea acestei situații se face printr-o intervenție în cabinet cu laser, nedureroasă, rapidă și care duce la restabilirea vederii, așa cum a fost după operația de cataractă.

Ce complicații pot apărea după operație?

Trebuie sa știi că, la fel ca pentru orice intervenție, chirurgia cataractei implică riscuri legate de infecție și sângerare. Riscurile operației sunt mai mari la pacienții care au asociate și alte boli oculare (miopie mare, retinopatie diabetică, glaucom avansat, cataractă hipermatură) sau generale (hipertensiune severă, coagulopatii).

Complicațiile intraoperatorii care pot apărea: ruperea capsulei posterioare a cristalinului, pierderea de material vitros, luxarea cristalinului în vitros, dislocarea cristalinului artificial, hemoragia supracoroidiană. Complicații posibile postoperatorii care pot să apară sunt infecții, sângerare, dezlipire de retină, creșterea tensiunii intraoculare, îngroșarea retinei sau a corneei.

În condițiile unei evaluări corecte preoperatorii, a unei tehnici chirurgicale corecte, având aparatură perfomantă și, foarte important – prin respectarea cu strictețe a indicațiilor medicului chirurg atât intraoperator cât și postoperator, marea majoritate a complicațiilor pot fi prevenite și/sau tratate cu succes.

Sunt necesare analize înainte de operație? Ce anume?

Este necesar să faci înainte de operație o serie de teste pentru evaluarea stării de sănătate (control cardiologic, EKG, măsurarea tensiunii arteriale, analize de sange).

În timpul consultației oftalmologice preoperatorii (cu câteva zile înainte de operație) medicul oftalmolog iți va face un examen detaliat al ochiului, pentru a ști care este starea lui. Uneori sunt necesare investigatii speciale pentru a evalua retina, nervul optic (tomografie, ecografie oculara, etc.)

Ce tehnologie folosiți?

La Clario operăm cataracta cu ultimul model de facoemulsificator american Alcon Centurion și cel mai performant microscop chirurgical german, Zeiss Lumera. Mesele chirurgicale sunt de la Brumaba, brand renumit pentru confortul oferit pacienților și versatilitatea lor.

Părerile pacienților noștri